Altıncı Sınıfların Türkçe Ortak Sınav Sonuçları Altıncı Sınıfların Türkçe Ortak Sınav Sonuçları

2023 KPSS (Kamu Personel Seçme Sınavı) başvuruları bugün itibariyle başlamış olup, 29 Mayıs 2023 tarihine kadar devam edecek. 

Bu sınav, lisans mezunu adayların katıldığı Genel Yetenek-Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT olmak üzere dört ayrı oturumdan oluşmaktadır. KPSS sonuçları ise 25 Ağustos 2023 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacaktır.

Başvurular, adaylar tarafından ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin internet sitesi (https://ais.osym.gov.tr) veya mobil uygulaması üzerinden yapılabilmektedir. Başvuruların tamamlanabilmesi için sınav ücretinin ödenmesi gerekmektedir. Sınav ücreti, anlaşmalı bankaların ATM'leri, banka şubeleri, internet bankacılığı veya ÖSYM'nin e-Ödemeler bölümü aracılığıyla ödenebilir.

2023 KPSS başvuru ücretleri henüz açıklanmamıştır. Geçtiğimiz yılın ücretleri ise aşağıdaki gibidir:

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin): 115,00 TL
KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin): 80,00 TL
ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin): 115,00 TL
KPSS sınavı, Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri oturumlarıyla başlayacak ve 23 Temmuz'da gerçekleştirilecektir. Öğretmenlik Alan Bilgisi 1. oturumu 29 Temmuz'da, A Grubu Öğretmenlik Alan Bilgisi 2. oturumu 30 Temmuz'da yapılacaktır. Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) ise 6 Ağustos tarihinde düzenlenecektir.

KPSS sonuçları ise 25 Ağustos 2023 tarihinde ÖSYM tarafından açıklanacaktır.