Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 6 Haziran 2021 Pazar günü iki oturum halinde gerçekleştirilecek olan LGS sınavı için geri sayım başladı. Öğrenciler sınav öncesi ve sonrasında neler yapılacağı konusunda MEB tarafından yayınlanan kılavuzda bekledikleri soruların cevaplarını aradı.

LGS sınavında ilk oturum Pazar günü saat 09.30’da başlayacak ve 75 dakika sürecek. İkinci oturum ise saat 11.30’da başlayacak ve 80 dakika sürecek. İki oturum arasında öğrenciler 15 dakika kadar dinlenecek.

LGS’de Kalem Silgi Verilecek Mi?
LGS sınavında öğrencilerin yanında mutlaka nüfus cüzdanı (T.C. kimlik numarası olması şartıyla), iki kalem (koyu siyah olması gerekiyor), kalemtıraş ve test kağıdını zedelemeyecek olan yumuşak bir silgi bulundurması gerekiyor.

Açıklamalar göz önünde bulundurulduğunda, adayların sınav günü yanlarında kalem silgi bulundurmaları gerekmektedir.

İsteyen öğrenciler, yanında etiketi çıkarılmış şeffaf pet şişede bir su da bulundurabilecek.

LGS Sınav Giriş Belgesi Renkli Mi Olacak?
Öğrenciler, geçerli kimlik belgeleri ile sınava girebilecekler. Nüfus cüzdanı ya da T.C. kimlik kartında, 15 yaşından itibaren fotoğraf bulundurulması şartı aranmayacak. Ayrıca nüfus müdürlükleri tarafından verilen fotoğraflı, imzalı-mühürlü/barkodlu-karekodlu geçici kimlik belgesi/T.C. kimlik kartı talep belgesi ile de öğrenciler sınava alınabilecek.