YKS sınav giriş belgeleri ÖSYM tarafından açıklandı. 2021 yılında YKS sınavına giriş yapacak adaylar sınav yerlerini http://ais.osym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik no ve şifreleri ile sorgulayabilecekler. Bu sene pandemiden dolayı sınav hazırlıklarına evlerinde devam eden öğrenciler hayalini kurdukları üniversiteye giriş yapabilmek 26 Haziran’daki sınav için geri sayımdalar.

YKS sınavı için geri sayım devam ederken 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan YKS sınavı nu sene yine 2 oturum halinde gerçekleşecek. ÖSYM, sınav giriş belgelerini erişime açarken YKS’ye giriş yapacak öğrenciler sınava nerede gireceklerini öğrenmek için merak içerisinde ais.osym.gov.tr adresinden sorgulama işlemlerine başladılar.

2021 YKS Sınavı Ne Zaman?

2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) 26-27 Haziran tarihlerinde iki oturum halinde gerçekleştirilecek. Temel Yeterlik Testi (TYT) 26 Haziran, Alan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) 27 Haziran tarihlerinde yapılacak.

YKS Sınav Giriş Belgesi Nasıl Alınır?

YKS sınavına giriş yapacak adaylar, sınava girecekleri giriş belgesini ÖSYM'nin “https://ais.osym.gov.tr” adresi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecekler.

Pandemiden dolayı adaylar sınav tarihinde herhangi bir değişiklik olup olmayacağını merak ederken ÖSYM tarafından yapılan son açıklamada YKS sınavının 26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirileceği duyuruldu.

10 Haziran 2021 tarihinde saat 09.00'dan itibaren erişime açılan YKS sınav giriş belgelerine adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ulaşabilecekler. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında adaylara başarı mesajında bulunurken YKS sınav giriş belgelerinin de erişime açıldığını söyledi.