YKS tercih sonuçları ile ilgili son dakika açıklamaları merak edilen konular arasında bulunuyor. YKS 2021 yılında haziran ayında üç oturum şeklinde düzenlendi. Sınava giren adaylar YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından kurum tarafından yayımlanan kılavuza göre tercih işlemlerini tamamladılar. Üniversite kayıtlarının 31 Ağustos’ta elektronik olarak başlayacağı duyuruldu. Peki, YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte konu ile ilgili detaylar
YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ile ilgili son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Her yıl ÖSYM tarafından merkezi olarak düzenlenen YKS’de süreç devam ediyor. Sonuçların açıklanmasının ardından adaylar tercihlerini tamamladılar. Üniversite kayıtları ise YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından elektronik ortamda 31 Ağustos’ta başlayacak. Geçtiğimiz yıl 6-14 Ağustos tarihleri aralığında yapılan YKS tercihlerinin sonuçları 26 Ağustos’ta erişime açılmıştı.
YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 
YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayacak olan kayıtların 1 Eylül’den itibaren yapılacağı duyuruldu. Elektronik kayıtlar ise 31 Ağustos’ta başlayacak.

Geçtiğimiz yıl 6-14 Ağustos tarihleri aralığında yapılan YKS tercihlerinin sonuçları 26 Ağustos’ta erişime açılmıştı.Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.
ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ BELLİ OLDU 
YKS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 1-7 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.

Elektronik kayıtlar ise 31 Ağustos-5 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacak.