Belediye şirket işçileri kadroya alınsın

Ülkem-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Fatih Öksüz yaptığı basın açıklamasında, Belediye şirketlerinde çalışan işçilerin acilen sürekli işçi kadrolarına alınması gerektiğini vurguladı.

Taşeronlar 19.10.2020, 12:52
Belediye şirket işçileri kadroya alınsın

696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alımı kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında çalıştırılan işçilerin, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi pozisyonunda ya da mahalli idarelerin kurdukları şirketlerde istihdam edilmeleri sağlanmıştı.

Belediyelerde taşeron işçi olarak çalışmakta iken 2 Nisan 2018 tarihinde belediye şirketlerine geçişi yapılan işçiler 6772 sayılı Kanun gereği maalesef ilave tediye ödemesinden faydalanamamaktadır. Yine iş garantileri olmayan şirket işçilerinin, eski kadrolu işçiler ile arasında mali ve sosyal haklar yönünden de büyük farklar mevcuttur. Bu durum çalışanlar arasında ayrımcılığa neden olurken, çalışma ve iş barışını da olumsuz yönde etkilemektedir.

Çalışanlar arasında iş barışının sağlanması ve ayrımcılığın ortadan kalkması için, Belediye şirketlerinde çalışan işçiler acilen sürekli işçi kadrolarına alınmalıdır.

Fatih Öksüz
Ülkem-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı

Kaynak: www.ajanskamu.net
Yorumlar (0)
Günün Anketi Tümü
Şu an seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?
Şu an seçim olsa hangi partiye oy verirdiniz?
Namaz Vakti 27 Mart 2023
İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı