AJANS KAMU - ÖZEL HABER 

Sağlık Bakanlığı bünyesinde hastanelerde taşerondan kadroya alınan İşçilerin çilesi bitmek bilmiyor. 2018 yılının nisan ayında 696 sayılı kanun hükmünde kararname ile taşerondan kadroya alınan sağlık işçileri kadroya rağmen halen asgari ücretle çalışmakta ve bir türlü diğer kadroluların sahip olduğu haklara kavuşamamaktalar. Yıllardır asgari ücretle çalışan işçiler kadrolu olmanın sevincini yaşamadan, geriye dönük açtıkları davalardan feragat ettirildiler, yetmezmiş gibi sendikal hakları ellerinden alındı Bir de bunun üzerine asgari ücrete mahkum edilen işçiler toplu iş sözleşmesinden de mahrum edildiler.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ KAPSAMINA ALINSINLAR

Koronavirüs nedeniyle hastanelerde cefakarca görev yapan temizlik, veri giriş, güvenlik ve klinik destek personelleri özveriyle çalışırken döner sermayeden, ek ödemeden de yararlanamıyorlar. Böylesi bir süreçte adeta sağlık savaşçısı olan ve en önde savaşan bu çalışanların 2020 yılında yapılacak olan toplu iş sözleşmesinin şimdi yapılmasını talep eden işçiler, bir an önce toplu sözleşme haklarından yararlanmak istiyorlar.

Hastanelerde en kritik yerlerde görev yapan fedakar 4-D'li İşçilerin yıllardır bitmeyen bu ekonomik sıkıntısının son bulmasını temenni ediyoruz. Daha önce bu işçilerin sırtından şirket patronları kazanırken şimdi devlet tarafından yine asgari ücrete mecbur bırakılması çalışanları yeterince huzursuz ediyor. Heleki böylesi salgın döneminde insan sağlığı için en kritik birimlerde en önde savaşan bu işçiler haklarına kavulmak, insanca yaşanabilir bir ücret almak istiyorlar. Sağlık sektöründe kamuda hizmet veren bu işçilerin bir an önce mağduriyetinin giderilmesini temenni ediyoruz.