Kamu hastanelerinde yıllardır farklı şirketler adı altında güvencesiz ve düşük ücretlerle çalışan on binlerce HBYS/Bilgi İşlem otomasyon personeli hakettikleri kadronun verilmesini istiyor.

Kamu hastanelerinin dijital beyin takımı olarak nitelendirilen ve pandemi döneminde cefakarca çalışan on binlerce HBYS çalışanı kadroya alınan taşeron işçilerin dışında bırakıldı. %70 engeli adı altında adeta üvey evlat muamelesi gören işçilerin kadro beklentisi gün geçtikçe artıyor.

2018 yılında hastanelerde çalışan yüz binlerce işçi 696 Sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçti fakat Hastane Bilgi Yönetimi Sistemi (HBYS) ve Bilgi İşlem çalışanları bu kadronun dışında bırakıldı.

Hastanelerin ağ, donanım ve diğer tüm sağlık medula sistemlerini her türlü zorlu şartta ayakta tutmayı başaran, ülkemizi sağlık alanında parmakla gösterilen bir konuma ulaşmasında büyük emeği olan HBYS çalışanları artık görev yaptıkları kurumlarda daimi işçi olarak çalışmak istiyorlar.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde çalışan bilgi işlem personelleri, ihalelerden kaynaklanan sebeplerden dolayı mağdur edildiklerini ve bu yapılan yanlışın bir an önce düzeltilmesini istiyorlar. 

Ajans Kamu haber sitemiz vasıtasıyla seslerini duyurmaya çalışan HBYS çalışanları, aynı kurumda çalıştığı temizlik, güvenlik, veri giriş personelleri dahil tüm sendikal ve sosyal haklardan faydalanırken bilgi işlem personeli mağdur edildi.

Yıllardır emeğinin karşılığını alamayan otomasyon çalışanları 7/24 esasına göre çalışıyor ve çalıştığının karşılığını alamıyor.

Çoluk çocuk sahibi binlerce işçi hakları olan kadronun verilmesini ve kamuda ayrımcılığın son bulmasını istiyor. 

Ajans Kamu olarak HBYS/Bilgi İşlem çalışanlarının sesi olmaya çalıştık, yetkililerin ivedelikle yaşanan bu mağduriyeti terkrar gözden geçirerek, işçilerin beklentilerini karşılayacak adımları atmasını, kadro beklentisinin karşılanmasını temenni ediyoruz. 

BİZİ TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ