Taşeron işçilerin sorunları ile ilgili olarak gündemde sık sık açıklamalar yapılmakta olup bu noktada özellikle kadroya geçtikten sona enflasyon farkından kayıp yaşayan kamu işçilerine bakanlık tarafından gönderilen yazıda artık döner sermayeden görev alınabileceği, bu görevlere karşılık da ücret ödeneceğine ilişkin yazı gönderildi. İlgili yazıda taşeronlardan geçiş yapanların sistem üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecekleri ifade edildi.

Direksiyon Dersi Ücreti Alabilirler

Özellikle en çok merak edilen bu soruyu Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü cevaplamış olup gönderilen yazıda 4B ve 4D’li olarak görev yapan personelin döner sermayeden görev alabileceği, bu görevlerden biri olan direksiyon eğitimi için de uygulama sınavlarına girerek görevlerine uygun ücretlerin ödenebileceğini belirtilmektedir açıklaması yer aldı.

Buna göre hem taşerondan kadroya geçen hem de 4B’li olarak sözleşmeli çalışan personel direksiyon eğitimiuygulamasında görev alabilecek ve bu görevleri sonucunda ise kendilerine ödeme yapılabilecek.

657 Devlet Memurları Kanunu'na Uygun

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen yazıda “657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda bulunan 4-B'li ve 4-D'li personel kapsamı dışındaki personele öncelik verilerek görevlendirmelerin yapılması hususunda,' ifadelerine yer verilmiştir. Ancak bazı il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ilgi yazıyı gerekçe göstererek yukarıda belirtilen personele görev vermedikleri Bakanlığımıza ulaşan duyumlardan anlaşılmaktadır.

Yukarıda da açıklandığı üzere, 4-B'li ve 4-D'li personelin sistem üzerinden müracaatta bulunarak direksiyon eğitimi dersi uygulama sınavlarında görev almasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır” ifadelerine yer verildi.

Bu açıklamaya göre taşeronlara döner sermayeden verilecek olan görevlerde personel 5510 sayılı İş Kanunu'na tabi oldukları vurgulanmış olup bu görevleri sonunda ise aldıkları ücretlerin tamamının SGK primine tabi olduğu ifadesi de belirtildi. Kamuda kadrolu olarak çalışan personel de bu görevlerde yer alıp ücret alabilecek.