Bir süredir gündemden düşse de 696 sayılı KHK kapsamında kadroya geçen işçilerin yüzdelik dilim beklentisi kaybolmuş durumda değil. Pek çok sendikanın art arda açtığı davalar mahkemeler veya arabulucular tarafından karara bağlanmış ve işçilerin yüzdelik dilim farkını almasına ve geriye dönük ödeme yapılmasına karar verilmişti.

Taşeron işçiler bu karara çok sevinse de ardından gelişen süreçte herhangi bir somut adım olmaması can sıkıcı bir husustu. Bunun farkında olan Öz Büro-İş Sendikası bir basın açıklaması yayınlayarak konuya değindi. Yüzdelik dilim konusunda haklılığın tescillendiğine vurgu yapan sendika, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

“HAKLILIĞIMIZ BAKANLIK TARAFINDAN KABUL EDİLDİ”

Yüzdelik dilimler konusunda açıklama yapan Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Öz Büro-İş Sendikası, yaptığı basın açıklamasında önemli hususlara değindi.

Kadroya geçiş öncesi taşeronların maaşlarının asgari ücretin % fazlası şeklinde olduğunu hatırlatan sendika, 1 Ocak 2019 itibari ile bu farkların maaşlara yansıtılmadığını söyledi.  Bu nedenle Öz Büro-İş’in barışçıl yollarla diyalog ile gerekli duyuruları yaptığı belirtilen açıklamada sendikanın Sağlık Bakanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve KDK’ya başvurduğunu söyledi.

Başvurulardan sonuç alamaması üzerine hukuki yollara başvurduklarını söyleyen Öz Büro-İş, yüzdelik dilimlerin yatmasına yönelik dosyanın karar aşamasına geldiğini söyledi. Ardından yaşanan süreçte sendika olarak tüm Türkiye’de basın açıklamaları, eş zamanlı dilekçeler ve başvurular yaptıklarını söyleyen sendika, nihayetinde 23 Ekim 2019 itibari ile Sağlık Bakanlığı’nın çağrılara yanıt verdiğini ve Çalışma Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bu konuda birlikte hareket edilmesi için çağrı yaptığını söyledi.

Yüzdelik dilimlerin maaşlara yansıtılması için haklılığın tescillendiğini söyleyen Öz Büro-İş, yüzdelik dilimlerin hem bugünden itibaren, hem de 1 Ocak 2019’dan başlayarak geriye dönük yatmasının gerekliliği konusunda tartışmaya artık yer kalmadığını söyledi.

Sendika, açıklamasının sonunda doğru adımların atılmasını beklediklerini ve sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

İŞTE O AÇIKLAMA;