Türkiye Büyük Millet Meclisine taşeron işçilerin kadro meselesi hakkında bir soru önergesi verildi. Muğla Milletvekili Avukat Burak Erbay tarafından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 'un cevaplaması için verilen soru önergesinde öğretmenevlerinde çalışan taşeron personel olup olmadığı, taşeron personellerin kadroya geçirilip geçirilmeyeceğine ilişkin bir soru soruldu. 

BAKAN SELÇUK YANITLADI

Bu soru önergesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yanıt verdi. Bakan Selçuk soru önergesine verdiği yanıtta şu ifadelere yer verdi:

Bakanlığımıza bağlı toplam 553 öğretmenevi ve akşam sanat okulu bulunmaktadır. Öğretmenevi ve akşam sanat okullarında toplam 2167 belirsiz sözleşmeli işçi personel çalışmaktadır. (696 sayılı KGK'nın yürürlüğe girdiği tarih itibariyle 1978 belirsiz süreli işçi personel çalışmaktadır)

HİÇBİR PERSONEL KADROYA GEÇİRİLMEDİ

Öğretmenevi ve akşam sanat okullarının 696 sayılı KHK kapsamında olmamaları nedeniyle bu kurumlarda hizmet alımı yoluyla çalışan 1963 işçi personelin kadroya geçirilmesi söz konusu değildir. Öğretmenevi ve akşam sanat okullarında hizmet alımı yoluyla çalışan 1963 işçi personelden hiçbirisi kadroya geçirilmemiştir. 

Bakan Selçuk söz konusu açıklamada öğretmenevi ve akşam sanat okulları bünyesinde çalışan işçilere kadro verilmeyeceğini verdiği yanıtta belirtti.

İşte Milli Eğitim Bakanı Selçuk'un yanıtı: