Taşeron Ve 4/D Toplu Sözleşmleri İçin Son Dakika Açıklaması Yapıldı ;

Öz sağlık İş Sendikası tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada , corona nedeniyle Nisan ayında başlatılan toplu sözleşme görüşmeleri yasağının sona erdiğine yer verildi. Yüz binlerce işçiyi yakındna ilgilendiren açıklamada yasağın sona ermesi sonrası harekete geçildiği ve işçilerin toplu sözleşme görüşmeleri için resmi yazışmaların başladığına yer verildi. 

"SENDİKAMIZ İLE SAĞLIK BAKANLIĞI’ NIN (BAĞLI İŞYERLERİ) ÜYESİ OLDUĞU TUHİS SENDİKASI ARASINDA İŞLETME TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ GÖRÜŞMELERİ RESMİ ARABULUCUNUN 17.07.2020 TARİHLİ ÇAĞRISI İLE 20.07.2020 TARİHİNDE DEVAM EDECEKTİR. " ifadeleri ile yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi:


DİĞER İŞÇİLER İÇİN TİS GÖRÜŞMELERİ

Bu açıklama sonrası taşeron ile 4/D işçiler , toplu sözleşme görüşmelerinin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. 

Belediye işçileri için sendikalar harekete geçti ve birçok belediyede toplu sözleşme görüşmeleri için başlangıç yapıldı. 

Kadroya geçen taşeron işçiler için ise sendikalar hazırlığa başladı.

TALEPLER NELER?

Kadroya geçtikten sonra ciddi hak kayıpları yaşayan işçiler, en az 1000 TL 'lik seyyanen zam talep ediyor. Yüzde 10 'un üzerindeki enflasyonlara karşı 4+4 maaş zammı alan ve enflasyona ezilen işçiler, yapılacak seyyanen zam ile mağduriyetlerin giderilmesi ve önümüzdeki 2 yıl için de kayda değer bir maaş zammı yapılmasını istiyor.

Maaş zammının yanı sıra işçiler işkolu düzenlemesini , çalışma koşullarında iyileştirmeyi, ikramiye düzenlemelerini de bekliyor.