Kamu kurumlarında bulunan taşeron işçiler 2020 yılı içerisinde maaş zam oranları merak edilerek araştırılıyor. Çalışma Bakanlığı ile Türk iş Sendikası arasında yapılan görülmeler sonrasında yapılacak zam oranları ile birlikte yüzde 15 olduğunu dile getirilmeye başlandı. Bu doğrultuda 2020 TİS ve yüzde 15 zammı iddiaları ile ilgili detayları tek tek incelemeye alıyoruz…

2020 yılı yaz ayları içerisinde yapılması gereken tüm taşeron işçiler için maaş zamlarının görüşmesi iptal edilmesi ile birlikte taşeron işçiler tepkilerini belli ettiler. Yüz binlerce taşeron işçi maaş zam görüşmelerinin ne zaman başlayacağını merak içerisinde araştırıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türk iş sendikası arasında bulunmasıyla beraber taşeron işçiler ile KHK sonrasında ilk defa taleplerini dile getirme kararında bulundular. 4/D statüsünde çalışan taşeron işçiler için dile getirilen platformun hazırlanması bekleniyor. Ele alınan belli başlı gündem maddeleri açıklandığı kadarı ile şu şekildedir;

  • İlk sırada maaş zam oranları,
  • İkinci sırada ikramiye ve ek ödeme yani mali konularda iyileştirme
  • Tayin hakkı talebi
  • Yüzdelik dilim ile ek zam talebi
  • Sosyal konularda düzenleme talepleri.

TAŞERON İŞÇİLER İÇİN YAPILACAK ASGARİ ÜCRET ZAM ORANI İLE İLGİLİ DETAYLAR!

Taşeron işçiler için 2020 TİS en önemli konu başlıkları arasında bulunmasıyla beraber maaş zam oranları belirlenecek. Uzun süre boyunca 6 ayda bir yüzde 4 zam oranı ile maaş alan işçiler bu oranın artış göstermesi ve maaşlarında yükselme yaşamasını sabırsızlık içerisinde bekliyorlar. Bu kapsam doğrultusunda taşeron işçiler maaş zamları ile birlikte ön çıkan rakam yüzde 15 olarak belirlenerek gündemimizde ki yerini buluyor. Bu oran doğrultusunda ön plana çıkmasıyla beraber birinci neden 2020 yılı asgari ücret zam oranlarının olması ve ikinci nenden ise enflasyon rakamlarının üzerinden maaş zam oranlarının bir değer olması gerektiğidir.

Taşeron işçiler maaş zam oranlarının konuşulacağı 2020 TİS görüşmelerinin ertelenmesiyle birlikte merak edilen başlıklar bu görüşmelerin ne zaman yapılacağı hakkında açıklama oldu. Çalışma Bakanlığı tarafından bu konu ile alakalı olarak herhangi bir resmi açıklama gelmedi. Ancak 2020 TİS için öne çıkan tarih Ağustos ve Eylül dönemi içerisinde olmasıdır. Taşeron işçilerin sözleşmeleri bu doğrultuda 31 Ekim tarihinde sona ereceği de bildirilmiştir.
Böylelikle tayin hakkı talebi, ikramiye ve ek ödemeler, maaş zam oranları, sosyal konuların düzenlenme talepleri ile ilgili pek çok konu üzerine toplantı düzenlenerek pek çok vatandaşımız için müjdeli haberin verilmesi sağlanacaktır.