Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evlilik sürecinde olan gençlere 2 yıl geri ödemesiz 150 bin lira faizsiz kredi imkanı sunuluyor. Şu an sadece 5 pilot ilden başvuruların alındığı program kapsamında, ilerleyen süreçte kaynaklara göre tüm gençleri kapsayacak şekilde bütün Türkiye'de yayılması bekleniyor.

Emeklilere 22 Bin TL Nakit Desteği Geliyor Emeklilere 22 Bin TL Nakit Desteği Geliyor

Gençlere evlilik desteği kapsamında sunulan ve başvuruların 15 Şubat'tan itibaren başladığı faizsiz kredi fırsatına 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinden toplam 7 bin 888 çift başvuru yaptı.

Bu projeye başvurular 15 Şubat'ta "www.aile.gov.tr" adresi üzerinden yapılıyor. Aile kurmak için ilk adımı atacak gençlerden başvurusu onaylanan çiftlere, 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira tutarında faizsiz kredi desteği sunuluyor. Aynı zamanda çiftlere, evlilik öncesi ve sonrası eğitimle danışmanlık hizmetleri de veriliyor.

Ödeme ne zaman hesaba yatacak?

"Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi"nin pilot uygulaması, "asrın felaketi" olarak bilinen 6 Şubat 2023'te yaşanan depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Gaziantep'in İslahiye ile Nurdağı ilçelerinde gerçekleştiriliyor. Fondan yararlanmak isteyen çiftler, pilot iller içinden 15 Şubat itibarıyla projeye başvurmaya başladı. Bu zamana kadar 7 bin 888 çift, Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi'ne kayıt oldu. Gençlerden sıfır faize başvuru en çok Hatay'dan yapıldı.

Kredi başvuru şartları neler?

Değerlendirmesi yapılan ve olumlu olan çiftler, mart ayı itibarıyla evlilik öncesi eğitimlere başladı. Çiftlere kredisi, resmi nikahlarının ardından hesaplarına yatırılacağı ifade edildi.

Projeye başvuracak olan eşlerden birinin, 6 Şubat'taki depremde ve başvuru anında Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Malatya ya da Gaziantep'in Nurdağı ile İslahiye ilçelerinden birinde ikamet ediyor olması ve başvurunun burada ikamet eden kişi tarafından yapılması gerektiği bildirildi.

Editör: Serhat SALİMOĞLU