Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, 2023 yılında 45 bin yeni öğretmen ataması için ön başvurular 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde yapıldı. Sözlü sınavlar ise 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. İlgili sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih ise 18 Nisan olarak belirlendi. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınavı sonuçları MEB.gov.tr internet adresinden sorgulanabilecek.

Kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle sözlü sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adaylar, önümüzdeki 18 Nisan tarihinden itibaren sözlü sınav sonucunda 60 (altmış) ve üzerinde puan alarak başarılı sayılacak ve sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecekler. Ayrıca 8 Mayıs tarihinde atama sonuçları da açıklanacak.

2023 Öğretmen Ataması Sözlü Sınav Sonuçları 18 Nisan'da Açıklanacak!

Temmuz ayında en yüksek öğretmen maaşı ne kadar olacak? Temmuz ayında en yüksek öğretmen maaşı ne kadar olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023 yılında 45 bin yeni öğretmen ataması için ön başvurular 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınmıştı. Şimdi ise sözlü sınavlarının gerçekleştirileceği tarih belirlendi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan takvime göre; sözlü sınavlar 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğretmen adaylarının atama tercihleri ise 2-6 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

2023 öğretmen ataması sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Sözlü sınavlar tamamlandıktan sonra 18 Nisan tarihinde sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınavı sonuçları MEB.gov.tr internet adresinden sorgulanabilecek. Sözlü sınav sonucunda 60 (altmış) ve üzerinde puan alanlar başarılı sayılarak sözleşmeli öğretmenliğe atanmak üzere tercih yapma hakkını elde edecek. Atama sonuçları ise 8 Mayıs tarihinde açıklanacak.

2023 Öğretmen Ataması Sözlı Sınav Sonuçlarını 18 Nisan'da Öğrenin!

2023 yılında 45 bin yeni öğretmen ataması için ön başvurular 27 Mart-1 Nisan tarihlerinde alınmıştı. Sözlü sınavlarının gerçekleştirileceği tarih ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlendi. Sözlü sınavlar 7-16 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek. Sözleşmeli öğretmenlik mülakat sınavı sonuçları ise 18 Nisan tarihinde MEB.gov.tr internet adresinden kişisel e-devlet kullanıcı adı ve şifreleriyle sorgulanabilecek. 60 (altmış) ve üzerinde puan alıp başarılı olarak sayılan adaylar ise 2-6 Mayıs tarihleri arasında tercih yapma hakkını elde edecek. Sözleşmeli öğretmen atamasının sonuçları ise 8 Mayıs tarihinde açıklanacak. 

Kaynak:hurriyet.com.tr