Kurban Bayramı hangi gün? Kurban Bayramı'na sayılı günler kala, tatil planları yapanlar için bayramın tarihleri ve süresi oldukça önemlidir. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 Kurban Bayramı'nın tarihlerini duyurdu ve merak edenler için detaylar haberimizde yer alıyor.

2024 Kurban Bayramı Ne Zaman?

2024 Kurban Bayramı, Haziran ayına denk gelmektedir. Bu yılın Kurban Bayramı tarihi, 16 Haziran Pazar günü başlayacak ve 19 Haziran Çarşamba günü sona erecektir. Bayram, 15 Haziran Cumartesi günü arife günüyle başlayacak ve dört gün sürecektir.

Kurban Bayramı Planları

Yaz tatillerini Kurban Bayramı'na göre düzenlemek isteyenler için bayramın tarihleri oldukça önemlidir. Ramazan Bayramı'nın ardından insanlar, Kurban Bayramı için tatil planları yapmaya başlamışlardır. Diyanet İşleri Takvimi'ne göre 2024 Kurban Bayramı tarihleri belirlenmiş ve tatilciler bu tarihleri göz önünde bulundurarak planlarını yapmaktadırlar.

Kurban Kesimi ve Hazırlıklar

Kurban Bayramı yaklaşırken, kurban kesimi ve diğer hazırlıklar da önem kazanmaktadır. İnsanlar, bayramda kurban kesmek için hayvanlarını ayırtmış ve gerekli hazırlıkları yapmışlardır. Bu süreçte, insanlar arasında bayram heyecanı giderek artmaktadır ve bayramın neşesi herkesi sarıp sarmalamaktadır.

Kurban Bayramı Tarihleri:

İşte belediye başkanlarının alacağı maaşlar İşte belediye başkanlarının alacağı maaşlar
  • 15 Haziran 2024 Cumartesi (Arife)
  • 16 Haziran 2024 Pazar (1. Gün)
  • 17 Haziran 2024 Pazartesi (2. Gün)
  • 18 Haziran 2024 Salı (3. Gün)
  • 19 Haziran 2024 Çarşamba (4. Gün)