ALES/1 Sınava Giriş Belgeleri erişime açıldı ALES/1 Sınava Giriş Belgeleri erişime açıldı

2024 LGS ne zaman? Liselere Giriş Sınavı için Milli Eğitim Bakanlığı tarih açıklamasını yapmış; sınava girecek olan 8. sınıf adaylar için başvuru kılavuzunu yayınlamıştı. Başvuru işlemleri sona erdi ve şimdi 8. sınıf öğrencileri ve veliler tarafından sınav günü bekleniyor. LGS'nin İOKBS ile karıştırılmaması gerektiği uyarısını da tam olarak bu aşamada yapmak isteriz.

2024 LGS ne zaman? Yurt içinde ve yurt dışında yapılacak olan merkezi sınavın tarihi 2 Haziran 2024 Pazar olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmiş durumda. İki oturumdan oluşacak olan sınav saatleri Türkiye saati baz alınarak belirlenmiş durumda. Buna göre:

2024 LGS 1. Oturum: 2 Haziran 2024 Pazar günü 09.30'da
2024 LGS 2. Oturum: 2 Haziran 2024 Pazar günü 11.30'da


LGS'nin 1. oturumunda sözel sorular sorulacak ve bunun için öğrencilere 75 dakika sınav süresi verilecek. 2. oturumda ise sayısal sorular yer alacak ve bunun için öğrencilere verilecek olan süre 80 dakika olacak.

Pek çok öğrenci ve veli tarafından LGS'ye yönelik olarak merak edilen bir diğer konu da sınav giriş yerleri. Sınav giriş yerleri henüz belirlenmiş olmamakla birlikte e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi üzerinden 24 Mayıs 2024 tarihi itibari ile öğrenilebilecek.

Bu aşamada velilere ve öğrencilere, okul yerlerini sınav gününden önce mutlaka gidip görmelerini ve sınava mutlaka en az yarım saat erken okulda olacak şekilde gitmelerini meb hocam olarak öneriyoruz.