ÖSYM aracılığıyla sunulan sınav giriş belgelerinin ne zaman açıklanacağı ise en çok sorulan sorular arasında...

ÖSYM tarafından belirlenecek sınav giriş yerleri

Adaylar, 2024 YKS'ye girecekleri sınav yerlerini öğrenmek için ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://ais.osym.gov.tr adresini ziyaret edebilirler. Sınava yaklaşık 10 gün kala sınav giriş yerlerini sorgulayabilecekleri belirtiliyor. Mayıs ayının son haftalarından itibaren sınav giriş belgelerinin erişime açılması bekleniyor.

Gerekli belgeler ve önemli detaylar

Adaylar, sınav giriş belgelerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin resmi web adresinden edinebilecekler. Sınavın ilgili oturumuna ait belgelerde adayların sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ve fotoğrafı yer alacaktır. Elzem bir gereklilik olarak, sınavın ilgili oturumuna ait renkli veya siyah beyaz sınav giriş belgelerini sınav günü yanlarında bulundurmaları şarttır.

Adaylar, belgenin üzerinde bulunan bilgilerin doğruluğundan emin olmalı ve belge üzerinde yazılı olan talimatları dikkatlice takip etmelidir. Sınav gününde gerekli belgeleri yanlarında bulundurmayan adaylar sınav binasına alınmayacaklar. Ayrıca, belgenin üzerinde adayın fotoğrafının bulunması zorunludur ve belgenin ön ve arka yüzünde herhangi ek yazı, resim veya işaret bulundurulmamalıdır.

İOKBS Bursluluk Sınavı Giriş Belgesi Ne Zaman Yayınlanacak? İOKBS Bursluluk Sınavı Giriş Belgesi Ne Zaman Yayınlanacak?

YKS sınav giriş belgeleri ile beraber adayların sınav gününe hazırlıklarını tamamlamaları ve belirtilen kurallara uygun şekilde hareket etmeleri büyük önem taşımaktadır.