2024 Temmuz Zamlı Hemşire, İmam, Öğretmen, Polis, Tekniker Maaşları! 2024 Temmuz Zamlı Hemşire, İmam, Öğretmen, Polis, Tekniker Maaşları!

Kamuda, birinci dereceye yükselen tüm memurlar 3600 ek gösterge düzenlemesini heyecanla beklerken, çok önemli bir ayrıntı ortaya çıktı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, 2008 sonrası işe başlayan devlet memurlarının durumuna dikkat çekerek memurların bilmediği detayı açıkladı...
SGK Uzmanı Özgür Erdursun’un dikkat çeken 3600 ek gösterge değerlendirmesi şöyle:

“EMEKLİ MAAŞINDA HİÇBİR İŞE YARAMIYOR”

2008’de değişen kanun sonrasında memur olanların emekli aylıklarında 3600 ek göstergenin herhangi bir artış getirmeyeceğini vurgulayan Özgür Erdursun, “Mesela şu an memurlar 3600 ek gösterge verilsin diye bekliyor. 1.10.2008’den sonra devlet memuru olanlara 3600 ek gösterge verilse de işe yaramaz” ifadelerini kullandı.


Erdursun, “Çünkü emekli aylığı hesaplamasında artık bu tarihten sonra derece, kademe, ek gösterge hiçbir işe yaramıyor. Bunu insanlar halâ bilmiyor. 3600 ek gösterge bu tarihten sonraki devlet memurları için gelirse emekli aylıklarına 1 gram yararı yok” şeklinde açıklamada bulundu.

EMEKLİ AYLIKLARI YÜZDE 30 DAHA AZ

2008 sonrası memurların en dipten emekli maaşı alacağını da söyleyen uzman isim şunları belirtti:
“Boşuna bekliyorlar. Memur sendikaları bu konuyu niye dile getirmiyor? Ben emekli aylıkları üzerinden konuşuyorum. 1.10.2008 öncesi memur olan kişiye göre emekli aylıkları yüzde 30 daha az fark ediyor. Bu tarihten sonra memur olanlar SSK’lılar gibi, Bağ-Kur’lular gibi en dipte aylık alacak. Yıllar geçti. Hala biz bu kanunun maddelerini bilmiyoruz. İnsanlar da 3600 ek gösterge hakkım verilsin deyip çabalıyor. Emekli olduğu zaman hiçbir işine yaramadığını görecek.”