Kamuda yaklaşık 700 bin işçiyi ilgilendiren ve pek çok  toplu iş sözleşmesine kaynak teşkil edecek olan Kamu Çerçeve Protokolü’nün bir an önce imzalanması gerektiğini belirten  Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, toplumun bütün kesimlerinde meydana gelen refah payı artışından bir tek kamu  işçilerinin yararlanamadığına işaret etti, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuda duyarlılık göstereceğine inandıklarını söyledi.

200 bin üye sayısı ile kamunun en büyük işçi sendikasının Öz Sağlık İş Sendikası olduğunu hatırlatan ve ücretleri asgari ücret ile eşitlenen on binlerce kamu işçisinin bulunduğunu belirten Devlet Sert yaptığı açıklamada şunu söyledi:

“Konfederasyonumuz HAK-İŞ ile TÜRK-İŞ’in ortak bir metin halinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve  işveren sendika TÜHİS’e  ilettikleri  Kamu  Çerçeve Protokolü  teklifine ilişkin bekleme sürecimiz devam etmektedir.

Ancak 700 bin işçinin bu bekleyişi sürerken, esnaf, işveren, emekli, memur vb. toplumun diğer kesimleri için refah paylarını artıran düzenlemeler yapılmıştır. Asgari ücretteki artışın ardından, emekliler ile ilgili ikinci düzenleme daha yapılmıştır. Buna karşılık kamu işçisinin umudu olan KÇP’ye ilişkin bu bekleyiş devam etmektedir.

Ücretleri asgari ücrete eşitlenen hatta kimi kurumlarda altında kalan on binlerce kamu işçisi için bu durum hiç de adaletli bir seyir izlememektedir.

Başta Sağlık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversiteler olmak üzere pek çok bakanlık ve bağlı kurumlarda çalışan kamu işçilerinin gözü kulağı imzalanacak olan Kamu Çerçeve Protokolü’ndedir.

Burada belirlenecek olan taban iyileştirmeleri, ücret zamları vb. iyileştirmeler, çoğunluğu Ocak 2023 itibari ile imzalanması gereken ancak  KÇP’yi bekleyen diğer kamu sözleşmelerine de örnek teşkil edecektir. Sürecin uzaması kamuya her geçen gün daha fazla yük getirmektedir.

Özellikle sağlık ve sosyal hizmetler işkolunda 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan işçilerin tayin-becayiş, eş durumu, gece zammı, meslek pirimi, görevde yükselme, unvan değişikliği gibi sorunlarının da, imzalanacak olan Kamu Çerçeve Protokolü’nde çözümlenmesi yönündeki beklentimiz yüksektir.

Toplumun tüm kesimleri için, artan hayat pahalılığı karşısında refah düzeylerini yükselten adımlar atan Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’dan kamu işçilerine yönelik de bir adım atmasını ivedilikle bekliyoruz.

700 bin işçinin gözü kulağı KÇP’nin seçim öncesi imzalanmasında ve diğer toplu sözleşmelerin müzakerelerinin de KÇP baz alınarak bir an önce tamamlanmasındadır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuda duyarlı olacağına inancımız tamdır”.

BASIN BÜROSU

Kamu işçilerinin ilave tediye ödemelerinin tarihi belli oldu Kamu işçilerinin ilave tediye ödemelerinin tarihi belli oldu