Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan 700 binden fazla işçi için nefesler tutuldu.

Kamu çalışanlarının merakla beklediği 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde sona gelindi. 

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ'in işçi kesimini temsil ettiği görüşmelerde kamu işçisinin 2023-2024 dönemindeki mali ve sosyal hakları belirlenecek.

Kamu işçilerine ödenen ilave tediye 2. taksit tutarı belli oldu! Kamu işçilerine ödenen ilave tediye 2. taksit tutarı belli oldu!

TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ ortak taleplerinde; Aylık brüt taban ücretin 15 bin liraya yükseltilmesi ve bütün ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi, taban ücret artışı ve refah payının eklenmesinden sonra ise birinci 6 ay için yüzde 45, ikinci, üçüncü ve dördüncü 6 aylar için de yüzde 5'er zam ve enflasyon farkı" istemişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin büyük İstanbul mitinginde açıklamalarda bulunmuş ve Kamu işçileri için zammı salı günü açıklayacağız, demişti.

Protokolün, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle imzalanması bekleniyor.

Dün akşam Öz Sağlık-İş sendikası öncülüğünde Twitter'da yüz binlerce paylaşım yapan kamu işçileri tek yürek oldu.

Bugün açıklama yapacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sosyal medya üzerinden seslenen işçiler, seçim öncesi güzel müjdeler bekliyor ve çifte bayram yaşamak istiyorlar.