Öz Sağlık-İş Sendikasından yapılan açıklama şu şekilde;

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kurum ve kuruluşlarda çalışan sosyal hizmet emekçilerinin dört gözle beklediği Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde TÜHİS ile tıkanan maddeleri, Bakan Derya Yanık ile yeniden masaya yatırdık.

Sendikamızın titizlikle sürdürdüğü ve işçi lehine şartlar oluşmadıkça masadan kalkmayacağını ilan ettiği ASH Bakanlığı Toplu İş Sözleşmesi’nin bir an önce imzalanabilmesi için Genel Başkanımız Devlet Sert, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile tıkanan maddeler üzerinde yeni bir görüşme sağladı.

Özellikle gece çalışma farkı, meslek pirimi, işyeri değişikliği, tayin becayiş, zorunlu emeklilik, görev tanımları, görevde yükselme ve diğer bazı maddeler konusunda müzakerelerde gelinen nokta hakkında Bakan Yanık’a bilgi veren Sendikamız Genel Başkanı Devlet Sert, asgari ücret seviyesinde kalan maaşların yeni bir iyileştirmeye ihtiyaç duyduğunu da dile getirdi.

Başkan Sert, Bakan Yanık ile yapılan görüşmede, günlük ücretlerin diğer iş kollarına göre mukayesesi, basında yer alan bazı haberler ile hükümetin sosyal hizmet işçisini yok saydığı gibi bir algının yürütüldüğünü, KHK’nın ürettiği sorunlar karşısında gereken kanuni düzenlemelerle ilgili olarak Bakanlığın inisiyatif alması gerektiğini de ifade etti.

BAKAN YANIKTAN YENİ TALİMAT

Genel Başkanımız Devlet Sert başkanlığındaki ve Genel Başkan Yardımcılarımız Adem Yavuz, Mustafa Özüpek, Remzi Karataş, Süleyman Doğan, Denetleme Kurulu Üyelerimiz Tuba Gülpembelioğlu ile Tuba Kavaklı’dan oluşan Sendikamız Heyetini makamında kabul eden Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, toplu sözleşme müzakerelerinin uzamasına neden olan maddelerin bütün paydaşlarla yeniden ve hızlı bir şekilde değerlendirilmesi için talimat verdi.

Bakanlıkta çalışan işçi-memur tüm personelin mutlu olması, verimli çalışması ve iş barışının bozulmaması için yoğun uğraş verdiklerini belirten Bakan Yanık, “Hepimiz aynı geminin içindeyiz, biz personelimizi ne kadar tahkim edersek, siz de o kadar verimli olursunuz. Bakanlıkta değişik statüler bulunuyor, bunlarla ilgili sistemli bir çalışma içerisindeyiz. Sözleşmede sorun yaşanan maddelerle ilgili tüm paydaşların yeni bir çalışma yapması önceliklidir. Bu konuda Bakanlık olarak üzerimize düşeni ivedilikle gerçekleştireceğiz” dedi.

***

Üyelerimiz adına Sayın Bakanımıza duyarlı ve sorumlu yaklaşımından dolayı teşekkür ediyoruz.