Sosyal medya üzerindeki görüntülerle ilgili flaş gelişme.

Sosyal medya üzerinde bugün çok tepki çeken görüntüler dolaşmaya başladı. Askerliğe giden bir gencin olduğu görüntülerde , diğer kıdemli askerlerin ona bazı hareketler yaptırdığı görüldü. Görüntüler kısa sürede yayıldı ve büyük tepki çekti. 

BAKAN AKAR DEVREYE GİRDİ

Görüntülerin infial yaratmasının ardındna Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar devreye girdi ve olayla ilgili inceleme başlatılmasını istedi. 

DEVRECİLİK ADI ALTINDA

Gece paylaşılan ve kısa sürede yayılıp büyük tepki çeken görüntülerde acemi birliğine yeni gelen askerin yatakhanede sıkıştırıldığı ve diğer askerler tarafından devrecilik adı altında eziyet edildiği görüldü. 

Acemi ere psikolojik şiddet uygulayan askerler, diğer askerlerin tepkisine de sert çıkıyor. Görüntülerde bazı askerlerin o askere yapılan eziyete engel olmak istediği görülürken oradan bir askerin  "Buranın ağası benim ulan" dediği ve psikolojik eziyete devam ettiği görüldü.

SON DAKİKA GELİŞMESİ

Olayla ilgili son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Kırklareli 1. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nda, acemi ere eziyet eden ve bu anların görüntüsünü çeken askerler hakkında savcılğa suç duyurusunda bulunuldu. Görüntülerin toplum nazarında infial yarattığının altı çizildi. Savcılığa şikayet ise Semih Aydoğdu tarafından yapıldı. 

Aydoğdu, şikayet dilekçesinde  "Cinsel taciz, hürriyetten yoksun kılma, tehdit, hakaret, eziyet, kötü muamele ve iftira." suçlarına yer verdi.