Avaztürk.com adlı inter sitesinin iddiasına göre Amiral Cihat Yaycı 15 Temmuz’da Erdoğan’ın kaldığı otelin 1901 no’lu odasından ‘apar topar’ çıkış yapmış. DDK Kurmay Başkanlığı görevinden Genelkurmay emrine çekilince ‘FETÖVARİ kumpas kuruldu’ diyerek istifa eden Tümamiral Cihat Yaycı’nın 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otelden 'apar topar' ayrıldığı belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde istifa dilekçesini birkaç gazeteciye gönderdikten sonra sosyal medyadan açıklayarak gündeme damga vuran Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Tümamiral Cihat Yaycı’nın, FETÖ’nün hain darbe girişimi sırasında, 15 Temmuz 2016 gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı Marmaris’deki otelde olduğu ve saat 23:30 civarında “apar topar” otelden çıkış yaptığı öğrenildi.

AVAZTÜRK’ün ulaştığı bu şok iddianın sahibi ise; 1 Ağustos 2016 günü Emniyette BİLGİSİNE BAŞVURULAN bir otel çalışanı.

1901 NOLU ODADA KALIYORMUŞ

1 Ağustos 2016 günü otel çalışanı Y.E’nin beyanlarına dayanılarak Marmaris Asayiş Büro ekipleri tarafından hazırlanan BİLGİ ALMA tutanağında, “…ülke genelinde askerin darbe girişiminde bulunduğunu otel çalışanları ve otelimizde bulunan Cumhurbaşkanlığı korumalarının vasıtasıyla öğrendim. Öğrenmemin ardından otelde bir hareketlilik oldu, korumalar hareketlendi ve silahlandılar, 16.07.2016 günü saat 01:30 sıralarında sayın Cumhurbaşkanımız otelden helikopterle ayrıldı, sayın Cumhurbaşkanımız otelden ayrılmadan önce AK Parti ilçe başkanlığı tarafından, partililere Türban otelde toplanın diye mesaj atıldı, mesajı alan yüzlerce partili ve vatandaşlar otelin önüne gelerek beklemeye başladılar. Yine Sn. Cumhurbaşkanımız otelden ayrılmadan önce 15.07.2016 günü Saat: 23.30 sıralarında otelde 1901 nolu odada konaklayan ve Aksaz Deniz Üs Komutanlığında, rütbeli olarak bildiğim Cihat YAYCI isimli şahıs, beraberinde eşi ve erkek çocuğu ile birlikte apar topar otelden çıkış yaptı, çıkış işlemlerini ben yaptım ve bavullarını araca ben yükledim. Bu şahıs kendi sivil otosuyla otelden ayrıldı. Arabasının markası Audi markalı beyaz renkli ve 16 BP plakalıydı. Plakasının son rakam grubunu alamadım…” ifadeleri dikkat çekti. Bilgi veren Otel çalışanı Y.E, helikopterlerin gelişini, ateş açmalarını, bu arada 155’e ve Jandarmaya bilgi verdiğini anlattıktan sonra, “… Yukarıda bahsettiğim Cihat YAYCI isimli şahıs otelden apar topar ayrıldığı için bu konuyu önemli gördüm ve bu sebeple ifademde bahsettim…”dediği de görüldü.

Marmaris Asayiş Büro Amirliği’nde hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kaldığı otel çalışanı Y.E’ye ait BİLGİ ALMA TUTANAĞI da Genelkurmay Çatı Davası ek delil klasörlerinden çıktı. Yaycı’nın oteldeki varlığından ve çıkışından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Koruma ekibinin bilgisinin olup olmadığı bilinmezken, neden apar topar otelden çıkış yaptığı anlaşılamadı.

Bilindiği gibi Cihat Yaycı’nın isminin de yer aldığı ve Ahmet Zeki Üçok tarafından hazırlanarak teslim edildiği öğrenilen “TSK’daki FETÖ’cüler” listesi de Genelkurmay Çatı Davası ek delil klasörleri içinden çıkmıştı.

AKAR VE KOMUTA KADEMESİNİ “FETÖVARİ KUMPASLA” İTHAM ETMİŞTİ

Eski TSK mensubu Ahmet Zeki Üçok tarafından hazırlandığı öğrenilen ve Çatı Davası delil klasörleri içinde de yer alan “TSK’deki FETÖ’cüler” listesinde isminin olduğu ortaya çıktıktan sonra şimdi de 15 Temmuz gecesi FETÖ’cü teröristlerin asıl hedefi olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı otelde kaldığı ve darbe girişiminin başladığı saatlerde "apar topar otelden ayrılması" ilginç bir tablo oluşturdu.

Gazeteci Fatma Sibel Yüksek'in sosyal medyadan yaptığı paylaşıma göre; TSK’daki FETÖ’cülerin tespitinde önemli bir delil sayılan FETÖMETRE’nin de mucidi olarak bilinen Cihat Yaycı’nın, Genelkurmay Çatı Davası ek delil klasörlerinde yer alan ve Ahmet Zeki Üçok tarafından hazırlanan “TSK’daki FETÖ’cüler” listesinde “şüpheli” olarak bulunduğu ortaya çıktı. Delilin, davada bilgisine başvurulan olarak geçen Ahmet Zeki Üçok’un sunduğu liste olduğu öğrenilirken, bu listenin istifa sürecinde Yaycı'yı en çok savunan Üçok tarafından daha sonra güncellenip güncellenmediği bilinmiyor.

Bütün bu tabloya, Tümamiral Cihat Yaycı’nın istifasından sonra hem basına yansıyan kendi beyanatları hem de onu destekleyen belli kesimlerin, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK komuta kademesini Cihat Yaylacı’yı hedef alan “FETÖVARİ kumpasla” suçladığı bir araya getirildiğinde, TSK içinde Milli Güvenliği de tehdit eden bir “iç çatışmanın” yaşandığı tüm çıplaklığıyla gözler önüne serildi.

Kaynak. AVAZTÜRK