Teknolojinin her geçen gün ilerlemesi ile hayatımıza yeni icatlar girmeye devam ediyor. 90 yılların başında hayatımıza giren cep telefonları günümüzde akıllı olarak telaffuz ediliyor. Geçmişte sadece arama işine yarayan telefonlar günümüzde bir çok işlemi yapmaya yarıyor.

 Cep telefonları her ne kadar akıllı olarak söylensede telefona akıllı yapan kullanıcısının parmaklarının ucuna bağlı yani sistem yüklenmiş telefonlar kullanıldıkları takdirde akıllı sayılır.

Her cihazda olduğu gibi cep telefonlarıda belli bir çalışma kapasitesine sahip yaşanacak herhangi bir olumsuzlukta arıza yapması mümkün bu arızalar kimi zaman donanımsal kimi zaman sistemsel olabiliyor. Donanımsal arızalarda servise gitmesi mecburi olan cep telefonlarında sistemsel arızaların çözümü için cep telefonlarında fabrika ayarlarına dönüş imkanı verilmektedir. Bu çözüm olmadığında ise üretici firma tarafından belirlenen kod ile telefonları sıfırlamak mümkün yanlız bunu herkesin yapabilecek bilgisi olmadığından sizler için telefon sıfırlamayı derledik.

Android cihazları formatlamanın bazı yöntemleri var ve bunlar aşağıdaki gibi:

Menü–> Ayarlar –> Yedekle ve Sıfırla veya Fabrika ayarlarını sıfırla bölümünden telefonunuzu tekrar ilk günkü haline getirebilirsiniz. Bu ayarlar modellere göre değişiklik gösteriyor. Bazılarında direk ayarlardan görebileceğiniz gibi, bazı modellerde Gizlilik gibi bölümlerin içinde yer alabilir.

Cihazınızın arama bölümüne gelip *2767*3855# tuşladıktan sonra arama yaptığınızda telefonunuz otomatik olarak formatlanacak ve eski haline dönecektir.

3- Telefonunuzu kapatınız , cihaz kapandıktan sonra ortadaki tuşa basıp sonrasında açma / kapama tuşuna dokunarak telefonunuzu açın ve karşınızda beliren ekranda wipe data/ seçeneğinden /factory reseti seçin. Ardından reboot now ile format atarak telefonunuzu yeniden başlatın. Telefonunuz yeniden başlatıldığında fortmatlama işlemi bitecektir.

Formatlama işlemleri verilerinizi sileceği için telefonunuzu formatlamadan önce verilerinizi yedeklemenizi öneririz.