Google Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyetlerini sürdürüyor ve dün akşam düzenlemiş olduğu etkinlikle yeni cihaz tanıtımı gerçekleştirdi. Yeni amiral gemisi telefonu olan Pixel 5 cihazının yanı sıra Pixel 4a 5G’yi de tanıttı. Teknik özellikler bakımından Pixel 4a’nın hemen hemen aynısı olan cihazın bazı farkları da bulunuyor. İşte bu cihaz ile ilgili son dakika haberleri... Pixel 4a 5G 6.2 inç büyüklüğünde FHD + çözünürlük sunan bir ekran ile karşımıza çıkıyor. Ekran boyutunun 5.8 inç olduğu Pixel 4a’ya kıyasla büyük bir cihaz olduğunu söyleyebilmek mümkün. 4G destekli modeli 8 megapiksel çözünürlüklü halini sunan ön kamerasını koruyan Google 5G destekli modelinde de aynı ön kamerayı sunuyor. Kaynak: Google Orijinal Pixel 4a’nın Yeni Versiyonu Pixel 4a 5 G'yi Tanıttı! 

Amerika Birleşik Devletleri'nin en gelişmiş teknoloji devi haline gelen Google dün akşam lansman gerçekleştirdi ve etkisi de sürüyor. Etkinlik kapsamında tanıtılan ürünler arasında Pixel 5 de yer alıyor.  Bu cihaz ile ilgili pek çok özellik tüketiciyi etkileyecek şekilde...

Google'ın yeni amiral gemisi telefonu Pixel 5 tanıtımında dikkat çekici pek çok özellik bulunuyor. %100 geri dönüştürülmüş alüminyumdan imal edilen bu telefon aslında şaşırtıcı olmasa da ciddi bir boyutta ilgi çekici oldu. Çünkü daha önce alüminyum gövdeye sahip cihazlar kullanılıyordu. Ancak bu cihazda kablosuz şarj desteğinin olması da pek çok kullanıcıyı mest etti.

Google Pixel 3 sonrasında piyasaya sürmüş olduğu tüm akıllı telefonlarda kablosuz şarj imkanı sağlıyordu. Ancak Pixel telefonlarının bugüne dek piyasaya sürülen türlerinin hepsinde arka kısmı camdan imal edilmiş bir gövde bulunuyordu. Yani hem sıcaklık hem de kablosuz şarj etmek için anormal bir durum oluşturmuşlar. Pixel 5'te bu durum tamamen değişiyor ve alüminyum malzeme ile kablosuz şarjın aynı cihazda olması büyük bir dikkat çekiyor.

Google Pixel 5’in Sırrı Ne?

Hem iletken gövdeye sahip olup hem de kablosuz şarj özelliği sağlayan bu cihaz herkesi hayrete düşürdü. Alüminyum kasanın hemen üzerinde bir reçine kaplamalarının olması cihazın özelliğini elde etmesini sağlıyor. Bu malzemesi süper ince plastik bir kaplama ürünüdür ve kablosuz şarj teknolojilerinin de kullanılması uygun olmayan metal malzemenin üzerine kaplanmıştır. Alüminyum gibi metallerde şarj bobininin kullanımını devre dışı bırakmaktadır. Metalin olduğu her yerde kablosuz şarj kullanmak mümkün olmayacaktır. Bu durumda şirket telefonun şasesini delik açıp kablosuz şarj bobini deliğe yerleştiriyor ve tek parça halinde gördüğünüz telefonun arka kısmında aslında bir delik bulunuyor. Biyoloji ile isimlendirilen bu pilin üzerini kapatan reçine sistemi sayesinde cihaz herhangi bir problem olmadan kablosuz şarj özelliği ile kullanılabiliyor.