İddiaların tam manasıyla tüyler ürpertici olduğunu belirten Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay, "Doğru mu, yanlış mı bilemiyoruz, iddialar çok büyük. Bu süreçte ortaya çıkan belirsizlik bile büyük endişe be infial oluşturdu. Toplum olarak sanal alemin denetimsizliğini ve ne kadar hızlı bir kaos ortamı oluşturabildiğini bir kez daha görmüş olduk" şeklinde konuştu.

CİDDİYETLE ELE ALINMALI

İnternetin tehlikeli bir ortam olduğunu belirten Ay, "Teknoloji bağımlılığı ve zararları zaten ortada. Üstüne içerik olarak da olumsuz pek çok şeye rastlıyoruz. Geçtiğimiz günlerdeki YouTube içeriklerini anımsayalım. Yine internetten uyuşturucu pazarlandığını hepimiz biliyoruz. İnternette bir denetimin olduğunu ama yeterli olmadığını görüyoruz. Artık bu konu ciddiyetle ele alınmalı. Elbette ki bir cadı avından söz etmiyoruz, ancak kontrol edilemeyen zararlı ve olumsuz içeriklerin nasıl bir tahribat oluşturabileceğini bugünden öngörmek mümkün” dedi.

DİJİTAL MECRA ÜST KURULU KURULMALI

Bu konuda devletin aktif bir denetim mekanizmasına sahip olması gerektiğini söyleyen Bilal Ay, "Biz Temiz Toplum Derneği olarak RTÜK benzeri Dijital Mecralar Üst Kurulu kurulmasını öneriyoruz. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ve STK'ların da aktif katılımıyla dengeli bir yapı oluşturulmalı" diye konuştu.

AİLELER DİKKAT!

Ailelere de uyarılarda bulunan Başkan Ay, "Anneler, babalar çocuklarını internete terketmesinler. Evlatlarını sosyal ağların, youtuberlerin büyütmesine izin vermesinler. Ağlamasın diye, yemek yesin diye tablet ve telefonlarla çocuklarını avutmasınlar. İlk aşama olarak güvenli internet hizmetini kullanarak işe başlayabilirler" diyerek sözlerini sonlandırdı.