WhatsApp, video konferans özelliğini duyurdu. Zoom uygulamasına rakip olan WhatsApp, yeni dört kişiyle sınırlı olan video konferans özelliğini geliştirdi. WhatsApp kullanıcılar yeni özelliğin gelmesiyle araştırmalara başladı. Peki WhatsApp video konferans özelliği nedir? Kaç kişiyle katılım var?

WhatsApp, çoklu görüntülü konuşma özelliği nedir? WhatsApp Zoom'a rakip oldu! | WhatsApp video konferans özelliği nedir?  WhatsApp toplu video konferans ile kullanıcılarını rahatlatacak. Son günlerin popüler uygulamalarından birisi olan Zoom ile onlarca kişi arasında toplu video konferans yapılabiliyor. Peki WhatsApp video konferans özelliği nedir? İşte yanıtı...

WHATSAPP VİDEO KONFERANS NEDİR?

WhatsApp toplu video konferans ile kullanıcılarını rahatlatacak. Son günlerin popüler uygulamalarından birisi olan Zoom ile onlarca kişi arasında toplu video konferans yapılabiliyor. WhatsApp'ta ise bu sayı 4 kişiyle sınırlı. WhatsApp yeni güncellemesiyle bu sayıyı arttırmayı hedefliyor. Böylelikle evinden online olarak çalışan veya toplu eğitimlere katılan kişiler için büyük kolaylık sağlanacak.

Milyonlarca insanın evine kapandığı ve online olarak çalışıp, eğitim gördüğü bu dönemde görüntülü konuşma uygulamaları büyük rağbet görüyor.Geçtiğimiz günlerde Zoom isimli uygulama kısa sürede binlerce kişi tarafından kullanılmaya başlamıştı.WhatsApp ise bu duruma son verecek bir uygulamaya imza attı.

WHATSAPP VİDEO KONFERANS ÖZELLİĞİNİ GELİŞTİRDİ

WhatsApp'ın son beta sürümlerinde ortaya çıkan detaylara göre; sesli veya görüntülü grup görüşmelerindeki katılımcı sınırı genişletilecek. Halihazırda (siz dahil) 4 kişiye kadar olan katılımcı sınırı, yakın zamanda uygulamaya gelecek bir güncellemeyle genişleyecek.Yeni sınırın kaç olacağı bilinmezken, WhatsApp ile ilgili isabetli analizleriyle tanınan WABetaInfo isimli haber sitesi, bu sınırın 5'ten daha büyük bir çift sayı(6, 8, 10, 12) olacağını tahmin ediyor.Gizlilik konusunda ciddi sorunlarla gelse de Zoom'un en önemli özelliği, ücretsiz üyelikte 100 kişiye kadar videolu görüşmeye olanak tanıması. Eğer WhatsApp bu kısıtlamasını kaldırırsa, Zoom'u bir anda yerinden edebilir çünkü WhatsApp çoğu kullanıcıda yüklü olduğundan, ayrı bir uygulama yüklemeye gerek kalmayabilir.