Sağlık Bakanlığı, İngiltere'ye gönderilecek 84 ton koruyucu malzemenin ihracına onay verdi.

İngiltere'de yetkililer, ülkedeki sağlık çalışanları için Türkiye'den dün gelmesi beklenen ama geciken 84 ton koruyucu malzeme sevkiyatının Pazartesi günü gönderilebileceğini açıkladı. BBC'nin edindiği bilgiye göre, İngiltere'ye gönderilecek malzemenin ihracat izni Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı.

Yine BBC'nin edindiği bilgiye göre Türk yetkililer malzemenin bir an önce yola çıkması konusunda istekli olsa da, sağlık çalışanları için koruyucu malzemeyi alan İngiltere'deki şirket ihracat izni başvurusunu Pazartesi sabahı tamamlayabildi.

Koronavirüs salgını sonrası uygulamaya göre Türkiye'den ihraç edilecek tıbbi malzeme için bu ihracat izninin alınması gerekiyor.

İhracat izni alınan malzemenin bugün ya da yarın gönderilmesi beklense de, sevkiyatın önünde başka bir engel olup olmadığı konusunda net bir bilgi yok.

Bu sabah BBC'ye konuşan İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan bir sözcü de, sevkiyatın mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmesi için çabaların sürdüğünü söylemiş, 'Bugün gönderilmesini umuyoruz ama işlemler sürüyor. Nihai onay süreci için bekliyoruz' demişti.

BBCNEWS