The Guardian gazetesine verdiği röportajda Türkiye’ye karşı küstahça açıklamalarda bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya Türkiye’den ardı ardına tepkiler gelirken, Kıbrıs Türk basınının ana gündem maddesi de Türkiye ve Akıncı arasındaki gerilim oldu.

'Tayfur Sökmen olmayacak!'
KKTC gazetelerinin tamamı konuyu anasayfasından işlerken, skandallarıyla bilinen Afrika gazetesi Türkiye’ye açıkça küfretti! “İlhakçılar kelle istiyor” manşetiyle çıkan paçavra Afrika, logosunun üstünde sarı zemin üzerine küfre varan ifadelerle “Rum Enosisi Gömülünce Türk Enosisi dirildi! Yalnız Mustafa Akıncı değil, Kıbrıslı Türk yurtseverlerin hiçbiri Tayfur Sökmen olmayacak. İlhakçıların topuna birden hassiktir!” hezeyanlarını kustu.

 

Afrika’nın manşet spotunda da Türkiye’ye ‘ilhakçı’ ithamında bulunularak “Ben Tayfur Sökmen olmayacağım diyen ve böylelikle Kıbrıs’ın kuzeyinin hiçbir zaman Hatay gibi Türkiye’ye bağlanmayacağını açıkça ifade etmiş olan Mustafa Akıncı ilhakçıları kızdırdı” denildi.

Skandalların gazetesi
Afrika gazetesi KKTC’de yayınlanan en provokatif ve Türk düşmanı gazetelerden biri olarak biliniyor. 2018 yılında Türkiye'yi KKTC'de işgalci olarak gösteren Afrika, Kıbrıslı Türkler tarafından proteste edilmişti. Paçavranın binası önünde toplanan onlarca kişi, gazeteyi protesto etmiş, gazetenin tabelasını indiren eylemciler, binaya Türk ve KKTC bayraklarını asmıştı.

Yeni Akit