Kırıkkale Buluşması’nda konuşan Talat Yavuz, Türkiye’nin demokratikleşmesinde, yeni hakların elde edilmesinde, yasakların kaldırılmasında, özgürlük alanlarının genişletilmesinde emeklerinin bulunduğunu söyledi.

Otuz bir yıl önce umudunu ve emeğini hak ve özgürlük yolculuğuna, soylu davaya vakfeden birlerle başlayan mücadeleyle yüz binlerin gür ve hür sesi olduklarını ifade eden Yavuz, “Mehmet Akif İnan ve bu davaya inanan öncülerin, konuşmanın zor olduğu, bir arada durmanın dirayet, hakkı haykırmanın cesaret gerektirdiği zamanlarda, adanmış adamların emeğiyle yol yürümüş hak, emek, özgürlük mücadelesiyiz. Bir yandan eğitim çalışanlarının haklarını savunurken, diğer yandan antidemokratik uygulamalarla mücadele ettik. İnancının gereğini yerine getiren kızlarımızın eğitim haklarının ellerinden alınmasına, kadınların çalışma hayatından dışlanmasına hiçbir zaman sessiz kalmadık. Kuruluş gayemize uygun olarak hak istikametinden sapmadan, ekmek ve emeğin ancak özgürlükle birlikte değerli olduğunu unutmadan, vesayetin ifşası, demokratik Türkiye’nin inşası için ter akıttık, gayret sarf ettik, mücadele verdik” şeklinde konuştu.

Eğitim çalışanlarının haklarını korumak, genişletmek, çalışma şartlarını iyileştirmek için verdikleri mücadelede önemli bir mesafe katettiklerini kaydeden Yavuz, “Nöbete ücret ödenmesinde, sınav ücretlerinde adaletsizliğin son bulmasında, kariyer basamaklarının yeniden hayata geçirilmesinde, 3600 ek göstergenin çıkmasında, birçok eksiğine rağmen Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkarılmasında ve daha birçok kazanımda bizim emeğimiz ve imzamız var” ifadelerini kullandı.

Refahın adil paylaşımının ve gelir dağılımında adaletin sağlanması gerektiğini dile getiren Yavuz, “Sabit gelirliler enflasyona ezdirilerek enflasyonla mücadele edilemez. Enflasyon düşürülmeli, fiyat istikrarı sağlanmalıdır” diye konuştu.

Kamu görevlilerinin ünvan, yetki ve sorumluluk bazlı ücretlerinin yeniden değerlendirilmesinin elzem olduğunu vurgulayan Yavuz, şöyle devam etti: “Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı etkin ve caydırıcı düzenleme yapılması, okulların bütçe sorununa çözüm bulunması, öğretmen açığının kapatılması, yardımcı hizmetler sınıfı personelinin genel idare hizmetleri sınıfına geçirilmesi, özlük haklarının iyileştirilmesi, yönetici görevlendirme yönetmeliğinin değiştirilmesi gibi mücadele etmemiz gereken konular, çözülmesi gereken sorunlar var.”

Araştırma-geliştirme ve kamu hizmeti vizyonu ekseninde bilimsel üretim yapan bir yükseköğretim sisteminin inşa edilmesinin zaruri olduğuna dikkat çeken Yavuz, şunları söyledi: “YÖK kanunu revize edilmeli, akademisyenlerin ücretleri iyileştirilmeli, toplu sözleşmede karar altına aldırdığımız ‘üniversite idari personelinin üniversiteler arası yer değişikliği’ konusunda bir an önce adım atılmalı, yasal veya idari bir düzenleme ivedilikle hayata geçirilmeli, alım gücü yükseltilmeli, gelişmekte olan üniversiteler başta olmak üzere akademisyenlere tanınan haklardan idari personelin de faydalandırılması sağlanmalı ve doçentlik başvuru şartları bir an önce değiştirilmelidir.”

Yavuz, İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırımda Batı’nın gerçek yüzünü bir defa daha gördüklerini, düşlerinde Mescid-i Aksa’yı gören, Mescid-i Aksa şiirini yazan Mehmet Akif İnan’ın kurduğu bir teşkilat olarak Filistin’de uygulanan soykırıma karşı sessiz kalmadıklarını, kalmayacaklarını dile getirdi.

Talat Yavuz, Eğitim-Bir-Sen Kırıkkale 1 No’lu Şube Başkanı Yasin Pekuz ve 2 No’lu Şube Başkanı Murat Şahin’in şahsında yönetim kurulu üyelerine, işyeri ve ilçe temsilcilerine yaptıkları çalışmalardan dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Kadın öğretmene yumruk atan veli hakkında Türk Eğitim Sen'den tepki geldi Kadın öğretmene yumruk atan veli hakkında Türk Eğitim Sen'den tepki geldi