Projenin Temeli Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) 20 Ekim 2020 Tarihinde Yayınladığı Mesleklerin Geleceği Raporuna Dayanmaktadır. Geleceğin Meslekleri ve Becerilerinin Haritasını Çıkaran Bu Raporda Analitik Düşünme ve İnovasyon; Kompleks Problem Çözme; Yaratıcılık, Özgünlük ve İnisiyatif; Teknolojik Tasarım ve Programlama Gibi Beceriler Yer Almaktadır. Bu Becerilerin Öğrencilere Kazandırılmasını Amaçlayan Proje STEM Modelini de İçeriğine Harmanlayacak Şekilde Planlanmıştır. Geleceğin Mesleklerine Yönelik Etkinliklerle Zenginleştirilmiş Proje İlkokul Eğitim İçeriklerini Kapsaması ve Uygulayıcılara Işık Tutarak Yol Göstermesi Bakımından Önem Arz Etmektedir. Projede Bireylerin Soru Sormalarını, Araştırmalarını, Üretmelerini, Buluş Yapmalarını Teşvik Edici, 21. Yüzyıl Becerileri ve 2025 Yeterlikleri İle Entegreli Atölye Çalışmalarına Yer Verilmiştir.

Keşif Yolculuğu Projesinde Minik Öğrenciler, Uzay Teması Kapsamında Artırılmış Gerçeklik Uygulamaları İle Güneş Sistemindeki Bütün Gezegenleri Daha Yakından Tanıma Fırsatı Buldu. Üç Boyutlu Uzay Programlarını Kullanarak Uzayın Derinliklerini Keşfetti. Güneş Sistemi Maketleriyle Gezegenleri Tanıdı. Kendi Tasarladıkları Üç Boyutlu Astronot Kıyafetleriyle Uzayda Nasıl Hareket Edilebileceğini Öğrendi. Scratch Jr İle Adım Adım Kodlama Çalışması Yaparak Dünyadan Uzaya Roket Fırlatıp Ay’a İniş Yaptılar. 21.Yüzyılın Çocukları Oyunla Eğlenerek, Yaparak Yaşayarak, Merak Edip Araştırarak, İnceleyerek ve Teknolojiyi Uygun Bir Şekilde Kullanarak Sürece Etkin Olarak Katıldılar.

iSTANBUL- Tuzla Mimar Sinan İlkokulu Hayata Geçirdiği Keşif Yolculuğu Projesi, Öğrencilerin Merak Duygularını Tetiklemiş, Uzayla İlgili Bilinmeyenleri Daha İyi Kavramalarını Sağlamıştır. Proje Dahilinde Uygulanmış Olan Etkinlikler, STEM SCHOOL LABEL Platformuna Yapılan Başvuru Sonucunda İncelenmiş, Gerekli Belge, Doküman ve Anketler Tamamlanmış, Neticesinde Mimar Sinan İlkokulu “STME OKUL ETİKETİ ” İle Ödüllendirilmiştir.