Basın açıklamasında "Okulların açılacağı hafta ne olacağını kimse bilemez. Bizim için birinci öncelik öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı" diyen Bakan Selçuk, "'Bir süre açmayın, uzaktan eğitime devam edin' denirse biz buna hazırız. Seyrekleştirme modeli deneyin derlerse buna da hazırız. Verilere bakarız, ağustos sonu, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkanımız fazlasıyla var" ifadelerini kullandı.

Okulların açılış tarihi kadar, eğitim yöntemi de henüz netleşmiş değil. Bakanlık bütün hazırlığını yüz yüze eğitime göre yapsa da, Bakan Selçuk'a göre, her şey salgınla ilgili gelişmelere bağlı ve eğitimin bir bölümü ya da tamamının internet üzerinden yapılmasına karar verilmesi de uzak olasılık değil.

Türkiye'de corona virüsü sebebiyle okullar mart ayında kapanmış ve öğrenciler eğitimlerini online olarak yapmıştı. 31 Ağustos'ta açılış için hazırlıklar yapılsa da, yeni eğitim döneminde okulların ne zaman açılacağı henüz kesin belli değil.

Gazete Pencere