Kimi zaman öğrencilerin yapmış olduğu ödevler ya da alıştırmalar kimi zamanda öğretmenlerin verdiği ödevler ve alıştırmaların bulunduğu platform olan EBA, puan olarak her iki tarafa da geri dönmektedir. Bunu sonucunda da hem öğrenci hem de öğretmenler tamamen yasal bir şekilde EBA puan artırma hilesine başvurmaktadır.

EBA’daki puan aralığı öğrenciler için yapılan ödevler, izlenen videolar ya da sadece EBA’ya günlük giriş yapılarak elde edilen bir sistemdir. Bu aynı şekilde öğretmenler içinde geçerlidir. Öğretmenlerde öğrencileri için ödev vererek ya da onların alıştırma yapmalarını sağlamak adına EBA’ya giriş yapmaları yeterlidir.

Bunların yanında bazı öğrenci ve öğretmenler de daha yüksek puan almak adına EBA puanını artırmak için farklı yollar aramaktadır. Peki, öğrenci ve öğretmenler için puan arttırma hilesi nasıl yapılır?

EBA Puan Hilesi Nasıl Yapılır?

Bakanlık tarafından daha önceden yapılan açıklamada EBA üzerinde öğrenci ve öğretmenler için farklı yöntemler geliştirildiği belirtilmişti. Koronavirüs salgınından dolayı pandemi döneminde uzaktan eğitime geçilmesi sonrasında bu fırsatı en iyi şekilde değerlendiren MEB, çok farklı aktiviteler ışığında öğrenci ve öğretmenlerin günlük olarak EBA’ya giriş yapmalarına olanak verdi.

Özellikle oyunlarda puan sıralaması, rozet uygulamaları, filmler gibi yenilikler getirerek EBA uygulamasını kullanma alışkanlığını kazandırmış oldu. Bunların yanında okullarda yüz yüze hangi eğitim ve etkinlik varsa günden güne hepsini EBA’ya entegre etmeye çalıştı.

Öğrenciler İçin EBA’da Puan Kazandırma Hilesi

EBA’da temel mantık oldukça basittir. Hangi içeriğin içerisine girerseniz girin puan kazanmanız mümkündür. EBA’ya giriş başı başına bir puandır. Öncelikle EBA’ya giriş yapın, video izleyin, etkinlik yapın, alıştırma yapın ve bunlarla puan kazanın.