OYDER Başkanı Murat Şahsuvaroğlu yaptığı açıklamasında, 2020'deki sıkıntıların yaşanmayacağı ifade ederek, 2021 yılı için çok sayıda kampanya olacağını duyurdu. 

KAMPANYALAR AĞIRLIKTA OLACAK

Şahsuvaroğlu, yaptığı açıklamasında, "(2021'de) Satışların aynı enerjide devam etmesi için kampanyaların ağırlıkta olduğu, satışların kampanyalarla süslendiği bir seneyi hep birlikte yaşayabiliriz" ifadesini kullandı.

PAZARLAR SOĞUDU

Salgının ilk dönemlerdeki düşüş sonrasında ülkemizdeki otomotiv pazarının toparlandığını ifade eden uzman isim, faizlerin artması, dövizin yükselmesi ve finansman koşullarının sıkılaşmasıyla Aralık ayında pazarın soğuduğunu açıkladı.

800 BİN ÜSTÜ ADETLERİ KONUŞUYOR OLURDUK

Şahsuvaroğlu, açıklamasının devamında "Aslında kasım, aralık ayları da iyi gitseydi bugün 800 bin üstü adetleri konuşuyor olurduk. Ama kasım, aralık ayında gördük ki piyasa bize artık yavaş yavaş soğuyacağının işaretlerini veriyor. Ama yıl sonu pazar rakamı, en azından sektörün 2021, 2022 ve 2023 yılları için de umut vadeden bir rakam oldu" dedi.

"ARTIK DOĞRU FİYATINA SATIN ALINACAK"

OYDER Yönetim Kurulu Başkanı Şahsuvaroğlu, özellikle ikinci el araç piyasasında fiyatların normale dönmeye başladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bugün gelinen noktada görüyoruz ki piyasada yeterince ikinci el var, bulunurluk had safhada. İnternet sitelerine girin bakın, 3 ay önce istenen fiyatla bugünün arasında en az 30 bin TL fark var. Demek ki her şey normale dönüyor. İkinci elde de sabreden, bekleyen, biraz acelesi olmayanlar 3 ay önce 200 bin TL'ye alacağı arabayı bugün 160-170 bin TL'ye alabilecek durumda. Artık doğru fiyatına satın alınacak. İkinci el araç üzerindeki o aşırı köpük gitti. İkinci elin şu anda sağlıklı bir zemine oturduğunu görüyoruz"