EYT müjdesi Aralık 2022 sonunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından müjdelenmişti. Daha sonra Mart ayında meclise gelen EYT, Sn. Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

EYT'lilere alacakları aylığın yanında çifte müjde!

Bir yandan bankalar vitesi arttırdı. EYT'liler ilk maaşlarını Nisan ayında alacak. Buna istinaden promosyon ödemesi alacaklar. Henüz promosyonlar 7.500 - 10.000 lira arasında değişiyor. Lakin uzmanların yorumlarına göre bu rakam artabilir.

Bir bardak su iki buçuk lira! Vatandaş arıtma cihazı peşinde Bir bardak su iki buçuk lira! Vatandaş arıtma cihazı peşinde

Diğer yandan ise EYT'liler bu ay Ramazan bayramı ikramiyesi alacak. Henüz resmi olarak 1.000 lira olarak gözüken bayram ikramiyelerinin seçim öncesi bir müjdeyle 2.000 - 2.500 lira olarak açıklanması bekleniyor. Lakin konuyla alakalı henüz resmi bir açıklama gelmiş değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilerleyen günlerde konu hakkında emeklilere müjde vermesi bekleniyor.

Dolayısıyla emekliler Nisan ayında alacakları maaşlara istinaden, promosyon ve emekli bayram ikramiyeleri de alacak, Nisan ayında çifte müjde yaşayacaklar..