Haftanın ilk iş gününde altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Dolar kurundaki hareketle yükselişe geçen gram altın bin 30 TL’ye dayandı. Vatandaşlar ise düğün sezonunun açılmasıyla ‘ Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç TL?’ sorularını araştırmaya başladı. Fed’in faiz kararı düşüşe geçen altın fiyatları yeni haftayla beraber yükselişe geçti. Peki 20 Haziran 2022 Pazartesi günü cumhuriyet, tam, yarım, gram ve çeyrek altın ne kadar, kaç TL? İşte canlı ve anlık altın fiyatları…
Altının gram fiyatı 20 Haziran 2022 Pazartesi günü 1027 lira seviyelerinden işlem görüyor.
ÇEYREK ALTIN NE KADAR?
Yerli yatırımcının en çok tercih ettiği ürünlerden olan çeyrek altın bugün bin 697 liradan geri alınırken bin 690 liradan da satışa sunuluyor.
CUMHURİYET ALTINI FİYATLARI KAÇ TL?
6 bin liranın üzerindeki konumunu koruyan cumhuriyet altını ise haftanın son gününde 6 bin 676 liradan geri alınırken 6 bin 761 liradan da satışa sunuluyor.
YARIM ALTIN NE KADAR?
Alış: 3.344 Satış: 3.390
TAM ALTIN NE KADAR?
Alış: 6.687 Satış: 6.755
ATA ALTIN NE KADAR?
Alış: 6.811 Satış: 6.931
ALTIN NEDEN YÜKSELİR VE DÜŞER?
Altın fiyatı ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmeler sonrası değişime uğramaktadır. Altın fiyatını etkileyen faktörler arasında yatırımcıların tercihleri ve davranışları bulunur. Arz ve talep dengesine bağlı olarak fiyatlar düşer veya azalır. Altına olan talep artışı, yatırımcıların onu güvenli liman olarak görmesini sağlar satın alım sonrası fiyatta yükseliş görülür. Talebin azalması ise fiyatların düşmesine sebep olur.
Türkiye