LPG'li araç sahipleri dikkat! Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik (Karar Sayısı: 3167) 4 Kasım 2020 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yayımlanan yönetmelik kapsamında LPG'li araç kapalı otopark yasağı kapsamında önemli değişikliklere gidilmiş oldu. LPG'li araç kapalı otopark yönetmeliği 2020 yayımlandı mı, kapalı otopark yasağı kalktı mı, LPG li araçlar avm ye girebilir mi, AVM otoparktı yasağı kalktı mı, LPG li kapalı otopark yasağı yasak mı?
 

Motorin ve benzine göre daha ucuz fiyatla satılması nedeni ile çok sayıda sürücünün tercih ettiği LPG'li araçlar kapalı otopark yasağı nedeniyle büyük bir mağduriyet yaşanmasına neden oluyordu. Güvenlik gerekçesi ile kapalı otoparklara giremeyen LPG'li araçlar hakkında beklenen yönetmelik değişikliği yapıldı. 

BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

Aynı Yönetmeliğin 60 inci maddesinin dördüncü fıkrasına birinci cümlesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki cümle ve bentler eklenmiştir. "Ancak 26/2/2016 tarihli ve 29636 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik kapsamındaki alışveriş merkezlerinde bulunan kapalı otoparklara; TS 9881 "Araç park yerleri için kurallar" standardında yer alan "Tip 1-Ticari faaliyet amaçlı park yerleri" için belirlenen kural ve şartlan sağlamaları, buna ilişkin TSE'den hizmet yeterlik belgesi ile mahallin itfaiye teşkilatının uygun görüşünü almaları ve aşağıda belirtilen diğer şartların sağlanması kaydıyla, mevzuata uygun olan LPG kullanan araçların girmesine izin verilir: