TOGG yakıt tüketimleri ile ilgili daha öncede birçok bilgi gündemde yer alırken detaylarda CEO'su Gürcan Karakaş tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte netleşti. Buna göre ise TOGG'da şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimlerine dair ilk detaylar gündeme düştü.

TOGG NE KADAR YAKIYOR?

Yerli otomobil TOGG'da İstanbul'a açılan deneyim mağazası ile birlikte otomobilin kullanımına dair birçok detaylar paylaşıldı. Buna göre ise şoför ve yolcuların araç içerisinde yapabilecekleri her şeye erişim imaknı verilirken burada; batarya, yakıt tüketimi ve şarja dair detaylar belli oldu.

TOGG kontrol panelinden alınan veriler doğrultusunda şehir içi kullanımlarında otomobil de ortalma 16.9 kWh / 100 km yakıt tüketimine sahip iken sakin kullanımda ise bu değer 11.3 kWH / 100 km seviyelerine kadar inebiliyor. Anlık en düşük seviye olarak açıklanan bu rakamlar sonrasında da cebimizden ne kadar ödeyeceğimiz de belli oldu.

İstanbul Ankara arası 445 km mesafeye sahip iken otomobil sürüşü de 4 saat 48 dakika olarak belirtildi. 1.6 litre motor hacmine sahip benzinli bir SUV ile 716 TL yakıt yakılırken TOGG C-SUV ile 321 TL'ye bu yolculuk yapılabilecek.

Elde edilen veriler doğrultusunda da TOGG'un kilometre yakıt tüketiminin 72 kuruş olduğu belirtildi. Şehir içi kullanımlarda şarj istasyonları yerine evlerinizde AC standart prizleri kullanarak batarya dolumu yaparak da kilometrede ki tüketimi 35 - 50 kuruşa çekebilirsiniz.

Elektriğe gelecek zamlar sonrası da şarj istasyonlarında da rakamlar güncellenebilir. Bu doğrultuda akaryakıta da gelecek zamlar hesap edildiğinde TOGG'un içten yanmalı bir araca oranla daha az bir yakıt tüketimi sarf ettiği aşikar.