POMEM'de süreç başladı.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada 27. dönem POMEM polis alımında ilk sürecin başladığına yer verildi. Yapılan açıklamada 27. dönem POMEM 8 bin polis alımında 200 bine yakın adayın bugünden itibaren seçim aşamalarına alındığına yer verildi. 

Akademi resmi internet sayfası üzerinden yayımlanan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"27. Dönem POMEM Giriş Sınavı kapsamında, aday değerlendirme ve seçme sınavı ön saglık kontrolüne  katılacak olan adaylar sınav merkezlerini, T.C. kimlik numaraları ve e-Devlet kapısı şifreleri ile www.pa.edu.tr internet adresinden sorgu yapmak suretiyle öğreneceklerdir.  İlan edilen sınav tarihi ve sınav merkezinde adaylara ön sağlık kontrolü yapılacaktır. Ayrıca adaylara posta yolu veya değişik iletişim araçları ile sınav giriş belgesi gönderilmeyecektir. İnternetten yapılan sınav giriş duyurusu tebliğ niteliğindedir. 

Adayların, Sınav Merkezlerine girişte yanlarında cep telefonu, ses ve görüntü kayıt cihazı veya bunlara benzer değişik elektronik eşya bulundurmamaları gerekmektedir. "

ADAYLARIN YANINDA GÖTÜRECEĞİ EVRAKLAR

Akademi duyurusunda evraklara şu şekilde yer verildi:

SEÇİM AŞAMALARI BAŞLADI

27. dönem POMEM polis alımında seçim aşamaları başladı. Adaylar ön sağlık aşamasına alınacak. Siz de aşağıdaki yorum kısmından ön sağlık hakkında merak ettiğinizi sorabilir, bildiklerinizi paylaşabilirsiniz.

SPOR AŞAMASI NE ZAMAN?

Ön sağlık aşamasının Mart ayı sonuna kadar devam etmesi devam eden dönemde spor aşamasının yapılması bekleniyor.

POMEM POLİS ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

27. dönem POMEM alımının ardından sıra 28. dönem POMEM'e gelecek. Ancak yeni dönem POMEM polis alımının 2021 yılının sonunda ya da 2022 'nin ilk günlerinde yapılması bekleniyor.