Bakan Koca, videokonferans yöntemiyle gerçekleşen Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından basın açıklamasında bulundu. Salgında ikinci aşamaya geçildiğini, bu süreçte en önemli unsurun sosyal mesafe ve maske olduğunu hatırlatan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, herhangi bir işlem için evinden çıkacak kişilerin riskli bölgeleri görebildiği mobil uygulamayı hatırlatarak kullanıcı sayısının 10 milyona ulaştığını söyledi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi: 

"Bir şey olmaz " cümlesinin üstünü çizmelisiniz. Ulaşımda yeni bir oturum düzenine gidilmesi kaçınılmaz görülüyor. Büyük iş yerlerinin sağlık hizmeti alma konusunda daha fazla ciddiyet göstermesi beklenmektedir. Virüsün bulaşmasına elverişli her ortamın, her alanın düzenlenmesi kontrollü sosyal hayatın kapsamındadır. Hayat eve sığar uygulaması sizi olası riskler konusunda baştan bilgilendiriyor. Riske karşı size rehberlik yapıyor. Gitmek veya hizmet almak istediğiniz bir ortamda pozitif tanı konulmuş çalışan ya da ziyaretçi varsa uygulama sizi uyarıyor.Hayat eve sığar uygulamasının kullanıcısı 10 milyonu bulmuştur. 

13 MAYIS KORONAVİRÜS BİLANÇOSU 

YOĞUN BAKIMDAKİ HASTA SAYIMIZ İLK KEZ 1.000’in altına düştü. İyileşen hasta sayımız 100.000’i aştı. Toplam test sayımız yaklaşık 1,5 milyon. Virüse karşı asıl gücümüz: Maske + 1,5 Metre Sosyal Mesafe. Risk, en çok kalabalık ortamlarda. Uzak duralım. http://covid19.saglik.gov.tr