şehirde karantina.

Koronavirüs pandemisi tehlikesi devam ediyor. Bugün 5 şehirden son dakika haberleri geldi. Edinilen bilgilere göre bazı mahalle ve bölgelerin korona nedeniyle karantinaya alındığı öğrenildi. 

4 HAZİRAN KORONA TABLOSU

Bakan Fahrettin Koca 'nın açıkladığı korona tablosu şu şekilde:

KARAMAN' DA KARANTİNA

Karaman 'dan gelen son dakika bilgisine göre bir yer daha karantinaya alındı ve karantinaya alınan toplam bina sayısı 4 'e çıktı. 

İki katlı bir binada 8 kişinin yaşadığı bildirilirken burada 1 kişinin koronaya yakalandığı öğrenildi. Koronaya yakalanması sonrası o bina karantinaya alındı. 14 günlük karantina bugün başladı. 

ESKİŞEHİR 'DE KARANTİNA

Eskişehir 'den son dakiak haberi geldi. Edinilen bilgilere göre burada bir ev korona nedeniyle karantinaya alındı. 

Odunpazarı ilçesi Sümer Mahallesi Gençoğlu Sokağı' nda bulunan İki katlı bir evde yaşayan 2 kişi, rahatsızlandı ve hastaneye gitti. Eskişehir Şehir Hastanesine başvuran bu kişilerin koronaya yakalandığı tespit edildi. 

Bunun ardından o ev karantinaya alındı. 

BATMAN' DA KARANTİNA

Batman Sason 'da da bir apartman binası karantinaya alındı. 

Sason Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçeye bağlı Yeni Mahalle'de bir bir apartmanda korona virüs vakası görülmesi üzerine kontrol amacıyla karantina uygulaması başlatıldığı belirtildi. Açıklamada, "İlçemiz Yeni Mahalle'de 1 adreste korona virüs salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği ve karantina sürecinin hali hazırda devam ettiği kamuoyuna saygı ile duyurulur. Bütün vatandaşların kontrollü sosyal hayat, maske kullanımı, sosyal mesafe ve el hijyenine dikkat etmeleri hem kendi hem de toplum sağlığı açısından önemlidir" ifadelerine yer verildi.

ŞANLIURFA 'DA KARANTİNA

Şanlıurfa 'dan gelen son dakika bilgisine göre bir sokak ve 8 ayrı bina karantinaya alındı: 

Şanlıurfa Valiliği tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada Eyyübiye, Suruç, Birecik, Viranşehir ve Siverek ilçelerinde yaşayan bazı kişilerin koronaya yakalandığı , bu nedenle vatandaşların yaşadığı ev ile binalarda karantina uygulandığına yer verildi. 

Viranşehir'de Işıldar Mahallesine bağlı Usluca Sokak ile 3 bina, Suruç'ta 2, Eyyübiye, Birecik ve Siverek ilçesinde birer binanın 14 gün karantinaya alınması kararlaştırıldı.

Öte yandan, Siverek'te 2 Karaköprü' de 1 bina ve Viranşehir ilçesinde kırsal Burç Mahallesi'nde uygulanan 14 günlük karantina uygulaması sona erdirildi.

SİİRT 'TE KARANTİNA

Siirt Baykan ve Şirvan ilçelerinde bir belde ve köy, korona nedeniyle karantinaya alındı. 

Valilikten yapılan açıklamada, Baykan ilçesinin Veyselkarani beldesi ve Şirvan ilçesinin Pirinçli köyünde koronavirüs testi pozitif çıkan vaka ve bunların bazı kişilerle teması olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Karantinaya alınan bölgedeki vatandaşların ihtiyaçları vefa sosyal destek grupları ve kolluk kuvveti ekileri tarafından karşılanıyor.