İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan resmi açıklama şöyle:

2020 yılı Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi ile bulundukları yerlerde görev sürelerini tamamlayan ve hizmet veya mazeretleri gereğince kararname kapsamına alınan 427 Mülki İdare Amirinin görev yerleri, liyakat ve kıdemleri dikkate alınarak değiştirilmiştir.

Buna göre, Bakanlığımız merkezinde görevli 20 mülki idare amirinin görev yeri değiştirilirken, 5 Kaymakam ve 3 Vali Yardımcısı Bakanlık merkezinde değişik görevlere getirilmiştir.
  
Bakanlığımız merkez teşkilatında görev yapan 5 mülki idare amirinin, Vali Yardımcılığı ve Kaymakamlığa atamaları yapılmıştır.
 
Geçtiğimiz dönemde de uygulamaya gayret edilen, Vali Yardımcılarının Kaymakamlık görevine atanmalarına devam edilmiştir.
 
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimizde bulunan atamaya tabi tüm ilçelerimize Kaymakam ataması gerçekleştirilmiştir.
 
Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde görev yapan Vali Yardımcıları, Kaymakamlar ve özellikle kayyumluk görevi icra edenlerden tayine tabi olanlar daha üst görevlerde değerlendirilmiştir.

TAM LİSTE İÇİN TIKLAYINIZ:
 
Örneğin;

Mardin-Derik Kaymakamı ve Derik Belediyesi Kayyumu Hakan KAFKAS Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığına,

Mardin-Nusaybin Kaymakamı ve Nusaybin Belediyesi Kayyumu Mehmet BALIKÇILAR Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Şube Müdürlüğüne,

Şırnak-İdil Kaymakamı ve İdil Belediyesi Kayyumu Zafer SAĞ Antalya-Finike Kaymakamlığına,

Diyarbakır-Ergani Kaymakamı ve Ergani Kayyumu Hüseyin SAYIN Yalova-Armutlu Kaymakamlığına,

Van-Saray Kaymakamı ve Saray Belediyesi Kayyumu Mehmet Halis AYDIN Balıkesir-Bigadiç Kaymakamlığına atanmıştır.

RESMİ GAZETE ATAMA KARARI