Son Dakika...65 Yaş Üstü ve 18 Yaş Altına Seyahat Yasağı var mı? Özel araçla seyahat edecekler HES kodu alacak mı?.

Seyahat yasağı 1 Haziran 2020 günü kalkıyor. 1 Haziran 2020 tarihinden itibaren otobüs, tren ve uçakla seyahat edecek vatandaşlar HES kodu alarak istedikleri yere gidebilecek. 

Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı güvenli şekilde paylaşmaya yarayan HES kodu kısa mesaj ile , Hayat Eve Sığar adlı uygulamadan ve E Devlet kapısı üzerinden alınabiliyor.

HES kodu nedir? Kimler HES kodu almak zorunda? HES kodu almadan seyahat yapılabilir mi? HES Kodu  alma yöntemi ve tüm detaylar için TIKLAYIN

ÖZEL ARAÇLAR İÇİN GEÇERLİ Mİ?

Özel araçla seyahat edecek vatandaşlar ise HES kodu alıp almayacaklarını , HES kodu almalarının zorunlu olup olmadığını araştırmaya başladı. İşte cevabı:

Özel aracı ile seyahat edecek vatandaşlar HES kodu almak zorunda değildir.

HES kodu sadece tren, uçak ve otobüs yolculuğu  yapacak vatandaşlar tarafından alınacak.

65 Yaş Üstü ve 18 Yaş Altına Seyahat Yasağı var mı?

Genelgeye göre, sokağa çıkma kısıtlaması bulunan 18 yaş altı çocuklar, velileriyle şehir içi ve şehirler arası yolculuk yapabilecek.

Genelgeye göre, şehirler arası toplu ulaşım araçları ile yapılacak seyahatlerde, seyahat izin belgesi alma zorunluluğu yürürlükten kaldırıldı.

Genelgeye göre, büyükşehir statüsündeki 14 il ve Zonguldak'taki şehir giriş-çıkış kısıtlaması, 31 Mayıs pazar günü saat 24.00'te sonlandırılacak.

Genelgeye göre, uçak, tren, otobüs gibi araçlarla yapılacak seyahatlerde, HES uygulaması üzerinden kod alındıktan sonra biletlemeler yapılacak.

65 yaş ve üzerindekilerin Seyahat İzin Belgesi almaları, gidecekleri illerden en az 1 ay boyunca dönmeme şartıyla tek yönlü seyahat uygulaması sürecek