MESNETSİZ İHTAMLAR
“Türkiye Gençlik Vakfı Kocaeli İl Temsilciliği olarak milli ve manevi değerleri haiz bir neslin oluşmasına katkı sağlamak amacı ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Temsilciliğimizce, yaklaşık 20 bin üyemizin de aralarında bulunduğu ortaokullu, liseli, üniversiteli ve iş hayatına atılmış binlerce gence hizmet vermekteyiz.
21 Haziran 2019 Cuma günü İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in İzmit Belediyesi binasında yaptığı basın açıklamasında vakfımıza yönelik mesnetsiz ithamlarını Kocaeli gençliği adına kaygıyla ve üzülerek izledik.

 

UTANÇ DUYUYORUZ
Sn. Hürriyet açıklamasının bir yerinde şunlardan bahsetmiş: “Mesela çok ilginç. 60 adet mandalina, 60 adet elma ve 60 adet sandviç gibi talepleri var. Kitaplar alınmış, çok sayıda kitaplar. Kitapların listeleri var. Neyse arada birkaç tane güzel kitap da katmışlar. Bunların hepsi belgeli.” Bu söylemleri bir belediye başkanının kullanmasından utanç duyuyoruz. Belediyeyle ortak gerçekleştirilen ve gün boyu süren bir eğitim programımızda 15, 16 ya da 20 yaşındaki gençlere öğle yemeği olarak verilen küçük ikramlıkların “kul hakkı” olarak gösterilmesine hiçbir vicdan müsaade edemez. Öğrencilere kitap verilmesinden bile rahatsızlık duyulmasının yorumunu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

 

SAVAŞ AÇMAK
Üzülerek şahit olduk ki halka hizmet makamında olan Fatma Kaplan Hürriyet’in yaklaşık 3 aydır İzmit’teki neredeyse tek icraatı ideolojik bir rövanşist yaklaşımla başta vakfımız olmak üzere toplumun değerlerini ihya ve inşa etmek olan sivil toplum kuruluşlarına savaş açmak olmuştur.

 

KENDİSİNİ DAVET ETTİK AMA
Konuşmalarında sıklıkla ”vakfımızın yaptığı işleri bilmediğini” ifade eden Hürriyet, vakfımızla daha önce hiçbir münasebeti olmamasına rağmen hakkımızda taşıdığı ideolojik ön yargılara dayalı mesnetsiz ithamlarda bulunması açıklanabilir bir tutum değildir. Daha önce kendisini temsilciliğimize davet edip bilgi vermek istememize rağmen bu davetimize icabet etmemiştir. Çağımızın vebası olarak gördüğümüz “bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın” zararları ile sonuna kadar mücadele edeceğiz.

 

İZ’AN DIŞI
Vakfımız, toplumsal sorumluluk çerçevesinde İzmit’te pek çok faaliyet gerçekleştirmiştir. Kamu yararı statüsü ile gençlerin topluma kazandırılması ve gelecekte daha donanımlı hale gelebilmesi adına vakfımız, İzmit Belediyesi ile milli ve manevi değerleri kazandırmayı hedefleyen eğitim faaliyetleri, mesleki-kültürel kurslar, sanatsal atölyeler, sportif etkinlikler ve Enderun Sohbetleri gibi pek çok projeye birlikte imza atmıştır.
Toplumda karşılığı olan, binlerce genç tarafından kabul görmüş ve de vakfımızın gönüllülerince organize edilen faaliyetlerimizin bazılarının İzmit Belediyesince desteklenmiş olması, israf ve kul hakkı gibi iz’an dışı yakıştırmaların aksine sosyal belediyeciliğin bir gereğidir.

 

HÜRRİYET İDDİA DAHİ ETMEDİ
Bilinmelidir ki, velilerimiz ve İzmit Belediyesi de dahil olmak üzere bağışçılarımızdan gelen tüm destekler, her bir zerresi ile İzmitli gençlere sunulmuştur. Bu hizmetlerin başka mecralara kaydırıldığını iddia eden, ispatı ile mükelleftir. Kaldı ki şimdiye kadar tek bir velimizin, tek bir bağışçımızın veya Sn. Hürriyet dahil olmak üzere tek bir belediye yetkilisinin bu anlama gelecek en ufak bir iddiası dahi olmamıştır.

 

VAKFIMIZ TARAFINDAN KARŞILANIYOR
Gençlerin çokça istifade ettiği kitap okuma etkinliklerimiz, okul gezilerimiz, el beceri kurslarımız, yabancı dil eğitimlerimiz gibi birkaç önemli faaliyetimizi konuşmasında önemsizmiş gibi zikreden Fatma Kaplan Hürriyet, bu tutumu ile nereye varmaya çalışıyor? Tepeköy’deki yurdumuzun masrafları (çalışan personelin maaşından öğrencilerin kullandığı elektrik, su, doğalgaz, internet vb tüm harcamalara kadar) vakfımız tarafından karşılanmaktadır.

 

SABİT OLDUĞU HALDE
Mülkiyeti İzmit Belediyesi’ne ait olduğu ve protokolün nihayete ermesi durumunda belediyeye ait tüm taşınır ve taşınmaz malların iade edileceği protokol maddesi ile sabit olduğu halde, yurda yapılan (inşaat ve tefrişat) harcamaların vakfımıza yapılan nakdi yardımmış gibi lanse edilmesi kamuoyunu tam manası ile aldatmaktır. Belediye olarak Belsa Plaza B Blok’ta kendilerinin dahi SGK’nın kiracısı olmalarına rağmen, binadaki TÜGVA İzmit İlçe Temsilciliğimiz hakkında sorulan soruyu manipüle ederek cevaplanmasını nasıl yorumlamalıyız?!

 

DİKTATÖR SÖZÜ OLABİLİR
Kendisi bir hukukçu olduğu halde şayet iddia ettiği gibi hukuksuz bir durum tespit etmişse, bunu yargıya intikal ettirmek yerine medyanın önünde vakfımıza yönelik bir karalama kampanyasına dönüştürmeye çalışmasını çok manidar buluyoruz. Ayrıca milletin oyları ile seçilen belediye meclisinin başkana verdiği yetki ile imzalanan bir protokol için “elimin tersi ile itince hükümsüz kalır” sözü bir hukukçunun değil, ancak bir diktatörün sözü olabilir.

 

KAYITLI VE BELGELİ
Fatma Kaplan Hürriyet, konuşmasında çokça tekrarladığı gibi vakfımızın İzmit Belediyesi ile işbirliği içerisinde yaptığı bütün faaliyetleri kayıtlı ve belgelidir. Vakfımız kuruluşundan bugüne kadar hiçbir hukuksuzluğa karışmamış ve karşılıklı imzalanan protokolün vakfımıza olan yükümlülüklerini layıkı ile yerine getirmiştir. Tüm bunlara rağmen hiçbir hukuki dayanağı olmadığı halde vakfımızı usulsüzlükler yapıldığı iddiası ile karalamaya çalışmak tam anlamı ile tutarsızlık ve usul bilmezliktir.

 

İDEOLOJİK
O halde kamuoyu vicdanına soruyoruz; İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, tek derdi milli ve manevi değerlerle kuşanmış bir neslin ihya ve inşası olan vakfımızın toplum tarafından kabul görmüş tüm bu hizmetlerinden rahatsız olması ideolojik değil de nedir?! Yüzyıllardır dünyaya vakıflarla hükmetmiş bir medeniyetin çocukları olarak maalesef, tek derdi halka hizmet olması gereken belediyelerin, vakıflara sunduğu hizmeti israf ve kul hakkı olarak tanımlayan bir zihniyetle karşı karşıyayız.

 

BUNDAN SONRA DA
Türkiye Gençlik Vakfı olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gençliğe hizmet etmek için tüm imkânlarımızı seferber edeceğimizi beyan ederiz.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”