İstanbul gündemini yoğun bir şekilde meşgul eden tartışmalı bürokrat Yeşim Meltem Şişli hakkında çarpıcı belgelere ulaştı. Kendisini Çağdaş bir Türk kadını ve feminist olarak tanımlayan Şişli’nin geçmiş çalışma hayatında da mesai arkadaşlarına ağır küfürler ettiği ve bundan dolayı da hakkında yürütülen idari soruşturmada “Bir daha yapma” uyarısıyla dikkatinin çekildiği ortaya çıktı.

CHP’li İmamoğlu’nun, “İBB tarihinde bir ilk” diyerek atadığı kadın bürokrat Yeşim Meltem Şişli, 2006 yılında “Fahiş..ler” diyerek sarf ettiği küfrün karşılığı olarak “Uyarma” cezası alması gerekirken, bir el onu korudu ve sadece yazılı olarak dikkati çekildi ve mesele örtbas edildi. Türkiye Elektrik İdaresi A.Ş.’deki görevi esnasında geçimsizliğiyle dikkat çeken Şişli, İSMEK ziyaretinde tesettürlü kadınlara bir dizi hakarette bulunmuş, İmamoğlu’nun korumasıyla perde arkasına çekilmiş ve maaşını almaya devam etmişti.

Kadınlara ağır hakaretler etmekten çekinmeyen Şişli’nin işlediği vukuatlar sonrasında sürekli olarak inkar etmesi ve iftiraya uğradığını belirtmesi ise ayrı bir çarpıcı gelişme olarak öne çıktı. İSMEK’teki bekar kadın yöneticilere hitaben, “İtfaiyecilerle tanıştıralım, eşleştirelim” diyen tesettürlüler için de “Kapalısınız, toplu taşımalarda ter içinde kalırsınız, kokarsınız..” incitici sözleri kullanan İmamoğlu’nun kadın bürokratı, TEİAŞ’da aşağıladığı kadına fah.şe demenin yanı sıra kıyafetine de karışarak, “Seksi ve açık giyinmişsin, kutlamaya genel müdürümüz de katılacak” uyarısında bulunuyor.

Ulus Haber Merkezi (UHM)

Kaynak: Ulushaber