Son Dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan açıklama yapıyor. Başkan Erdoğan: "Giresun'daki vergi mükelleflerimizi 22 Ağustos 2020'den 30 Kasım 2020'ye kadar mücbir sebep hali kapsamına alıyoruz" dedi.
Başkan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sözlerimin başında önceki gün başta Giresun olmak üzere Karadeniz'deki afette hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.

Arama çalışmaları süren vatandaşlarımızdan mutlu haberler almayı bekliyoruz. Afetin duyulduğu andan itibaren devletimiz her kurumu ile halkımızın yanında yer almıştır. Kabine toplantımızda bölgedeki durumu değerlendirdik.

Giresun'daki vergi mükelleflerimizi 22 Ağustos 2020'den 30 Kasım 2020'ye kadar mücbir sebep hali kapsamına alıyoruz

Gerek altyapı, gerek iş yerinde ve evlerde ortaya çıkan kayıpları telafi edeceğiz. Ülkemizin pek çok yeri gibi yaşadığımız coğrafyanın gerçeklerini dikkate almayan bir yapılaşma ortaya çıkmıştır

Hep birlikte bizden sonraki nesillere her bakımdan daha güvenli bir Türkiye bırakacağız.

Bekir Pakdemirli kardeşimiz Adana'da çıkan yangın sebebiyle Giresun'dan Adana'ya geçti. Giresun'a Adil Bey'i gönderiyorum. Elektrikteki sıkıntılar sebebiyle Fatih Bey'i de oraya gönderiyoruz. İki Bakanımız da Giresun'a geçecekler. Bir an önce altyapıyla ilgili sıkıntıları da giderelim.

Türkiye'nin kalkınma mücadelesindeki en büyük sıkıntılardan biri enerjideki yüksek orandaki dışa bağımlılığı olmuştur.

Önce yerli ve milli imkanları seferber ederek enerjideki bu dev açığa kısmi de olsa bir çözüm getirmeye çalıştık.

Derin deniz aramaları için ilk sondaj gemimizi alarak Bismillah dedik. Ardından ikinci sondaj gemimizi bu yılın başlarında da üçüncü sondaj gemimizi aldık. Bu derin deniz sondaj gemileriyle dünyanın en büyük filolarından birine sahip olduk. Doğu Akdeniz'de yürüttüğümüz çalışmaları engellemek isteyenlere hakkımıza sahip çıkacağımızı gösterdik.

Ege'de de Akdeniz'in en uzun kıyısına sahip ülke olarak çıkarlarımızın gereğini yapıyoruz. Ülkemizin hakkının, hukukunun, çıkarlarının gereğini tereddütsüz şekilde yerine getirdik.

Karadeniz'de dokuzuncu sondajımızda ülkemizin en büyük rezervini bulduk.

320 milyar metreküp rezerve doğal gaz kaynağı keşfettik. Tespit edilen rezervin çok daha büyük bir kaynağın ilk habercisi olduğu yönünde kuvvetli bulgular var, inşallah bu müjdenin devamı gelecek.

Akdeniz'de de benzer haberleri alacağımızı umut ediyoruz.

Yapılamaz denilen ne varsa yaptık. Cesaret edilemez denilen ne varsa cesaret ettik.

Bedel ödetirler dedikleri ne varsa gerektiğinde bedelini ödeyerek başardık.

Diğer alanlarda ülkemize diş geçiremeyenler hep yaptıkları gibi yine ekonomimize saldırıyorlar.

En zorlu dönemi geride bıraktık, yaptığımız fedakarlıkların bedelini almanın vaktidir.

Ayrıntılar geliyor