Okuldaki idealist öğretmenlerin video montaj yöntemi ile bayrağımızı sanal biçimde elden ele dolaştırarak Gençliğe Hitabeyi coşku ile okuduğu etkinlikte, okulun 8’inci sınıfta eğitim alan öğrencileri de “Gençliğin Ata’ya Cevabını” seslendirerek etkileyici bir cevap verdi.

Bu yıl korona virüs salgını sebebiyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın hüzünlü ve buruk geçmesi tahmin edilirken, Lüleburgaz 80. Yıl Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri unutulmaz bir etkinliğe imza attı. “Korona virüs bayram coşkusunu engelleyemez” sloganıyla yola çıkan okul yönetimi inisiyatif alarak uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir çalışma başlattı.

Her Elde Bayrak

Bu etkinlik kapsamında 10  okul öğretmeni bulundukları yerlerden Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ni sırayla okudu. Her öğretmen, kendisine sıra geldiğinde ütülenerek özenle katlanmış bir biçimde duran Türk bayrağını ellerine alarak cümlelerini coşkuyla seslendirdi. Gençliğe Hitabe’nin son kısmında ise okul müdürü Salih Eker, Türk bayrağını kaldırarak metni tamamladı. Öğretmenlerin coşku dolu performansının ardından ise bayrak sırası öğrencilere geçti. Evlerinde kamera karşısına geçen 8’nci sınıf öğrencileri sırayla Türk Bayrakların ellerine alarak “Gençliğin Ata’ya Cevabı’nı” heyecan ve gururla okudu. Öğretmen ve öğrencilerin kendi evlerinde ayrı ayrı çektiği videolar da okulun beden eğitimi öğretmeni Barış Cengiz tarafından büyük bir mesai ile montajlandı.

“Bayrak Koşusu Gibiydi”

İzleyen herkesi coşkulandıran video ile ilgili açıklamalarda bulunan 80. Yıl Ortaokulu müdürü Salih Eker, 19 Mayıs 1919’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 101’inci yılının buruk ve hüzünlü geçmesini hiç istemediklerini belirterek, “Bayrağımızı elden ele tıpkı bir bayrak koşusu gibi gezdirerek, coşku ile Gençliğe Hitabe ve Gençliğin Ataya cevabını okuduk” şeklinde konuştu.

Bu sayede, ayrıca, öğrencilerde güçlü bir milli bilinç oluşturmayı da amaçladıklarını vurgulayan Eker, “8. sınıftaki öğrencilerimiz de bir kız bir erkek olmak koşuluyla Gençliğin Ata’ya cevabını etkileyici bir şekilde okudu. Lise çağına girmek üzere olan öğrencilerimiz, bu sayede hem Gençliğe Hitabeyi tamamen çalışmış oldular hem de metnin özünde ne tür mesajlar verdiğini detaylı bir biçimde öğrenmiş oldular. Bizler de aralarından en iyi okuyanları seçerek videomuzda yayınladık. Şanlı tarihimizin 101’inci yılını koronavirüse rağmen bu şekilde Atalarımıza layık bir biçimde kutlamak istedik” dedi.