Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrasında son dakika tam kapanma kararını açıkladı. Kabine toplantısı kararlarına göre tam kapanma tarihleri nasıl şekillendi. Peki, sokağa çıkma yasağında tam kapanma ne zaman başlıyor, saat kaçta? İşte İçişleri Bakanlığı tam kapanma yasağı detayları..

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika açıklamalarda bulundu ve tam kapanma getirildiğini duyurdu. Koronavirüs salgını sürecinde Türkiye'nin ilk defa uygulayacağı tam kapanma tarihleri, detayları, açık olacak işletmeler ve günleri de belirlendi. Vatandaşlar, "sokağa çıkma yasağında tam kapanma ne zaman başlıyor" sorusunun yanıtını araştırırken, Ramazan bayramının da tam kapanmaya dahil olup olmadığı merak ediliyordu. İşte, tam kapanmanın başlayacağı gün ve tam kapanma tarihleri...

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDA TAM KAPANMA NE ZAMAN BAŞLIYOR, SAAT KAÇTA?

Vakalardaki rekor seviyedeki artışın önüne geçebilmek amacıyla gerçekleştirilecek olan 17 günlük sokağa çıkma yasağının detayları İçişleri Bakanlığı tam kapanma genelgesi ile kamuoyu ile paylaşıldı. Belirli muafiyetler haricinde 17 gün kesintisiz devam edecek olan hafta içi hafta sonu sokağa çıkma yasağı Ramazan Bayramı'nı da kapsayacak şekilde 17 Mayıs tarihine kadar devam edecek. Öte yandan binlerce vatandaş "17 Günlük tam kapanma (sokağa çıkma yasağı) ne zaman, hangi gün ve saat kaçta başlıyor?" sorularına ait yanıtı araştırmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perşembe gününden itibaren 17 günlük tam kapanmanın başlayacağını açıkladı. Erdoğan, şu ifadelere yer verdi:

29 Nisan 2021 yani Perşembe akamı saat 19.00'dan başlayın 17 Mayıs 2021 Pazartesi sabah 05.00'e kadar tam kapanmaya geçiyoruz. Bu tarihlerde kesintisiz sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.