Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'na gönderilen yazıda, müzeleri ve ören yerlerini ücretsiz olarak kullanabilen öğretmenlerin girişlerde kimlik kartlarını göstermediğinden dolayı bu gibi yerlerde görevli personeller ile bazı sorunlar yaşandığı tespit edildiği belirtildi. Bu nedenle öğretmenlerin müze ve ören yerlerine girişlerinde kimlik kartlarını göstermeleri bakanlık tarafından istendi.

İlgili yazıda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan İşbirliği protokolü çerçevesinde öğretmenlerin müzeleri eğitim ortamı olarak kullanmaları ve öğrencilerin sınıf içi öğrenmelerini daha gerçekçi öğrenme ortamlarına taşıyarak farkındalık, bilinç ve beceriye ilişkin kazanımlarını birleştirmek için “Müze Eğitimi Sertifika Programı” başlatıldığı belirtili.

 

Söz konusu program kapsamında öğretmenlerin müze ve ören yerlerine ücretsiz girişlerinin sağlandığı belirtilen yazıda, müze girişlerinde gişe görevlileri ile birtakım sorunlar yaşandığı duyumlarının alındığı kaydedildi. Dolayısıyla öğretmenlerin müze ve ören yerlerine girişlerde “Öğretmen Kimlik Kartı”nı ibraz etmelerinin büyük önem taşımakta olduğu vurgulandı.