Küresel Terör Örgütü FETÖ, darbe girişiminde başarılı olamadı ancak ülkemize ve milletimize zarar vermeye, insanlarımızı birbirine düşürmeye devam ediyor. 15 Temmuz sonrası yaşananlardan sonra şu gruplardan bahsedebiliriz:

Mücadelede yük alan, risk taşıyan, hedef olanlar, bedel ödeyenler, kritik noktalarda görev yapan kahramanlar;

Şehit ve gazilerimiz, şehit ve gazi yakınları;

İftiraya uğrayanlar, şikâyet edilenler, kişisel hesapların kurbanı olanlar, ilgisiz yere işinden olanlar, IP mağdurları;

Kendi halinde olup süreci soğukkanlılıkla takip edenler;

Galip gelen gruba yaslanmayı yol edinmiş kimliksiz, kişiliksiz sağlamcılar;

Eli kanlı hain olup, hak ettiği karşılığı bulanlar;

Hain olup yurt dışına kaçanlar veya içeride çok önemli mevzilerde gizlenmeyi başaranlar;

Hain olup, hatırlı yakınları tarafından korumaya alınanlar; (kavurmacılar)

FETÖ ile mücadeleyi ranta, makama, yatırıma, ucuz kahramanlığa, adam harcamaya çeviren omurgasız iftiracılar;

Diğer bütün grupları bir kenara bırakarak, FETÖ ile mücadeleyi ranta çevirme peşinde olanlara bakalım. Bu gruba göre kendilerinin dışında kim ve hangi kurum varsa yanlış yapıyor, Reis’i yalnız bırakıyorlar. Sorsanız şimdiye kadar ne yaptınız, hangi süreçleri yönettiniz, hangi bedelleri ödediniz diye, tek söyleyecekleri attıkları kuru iftiraları ve seviyesizlikleri olacaktır, gizledikleri makam ve mevki hırsı ise ayrı. Bu tiplere, elinizdeki belge, bilgi ne varsa, imzanızı atarak ilgili makamlara başvurdunuz mu diye sorsanız ödleri kopar. Devletin bütün imkânlarıyla bulamadığı hainleri bunlar olağanüstü yetenekleriyle anında buluyorlar. Devlet karar verirken neden bu adamlara sormuyor demekten kendinizi alamıyorsunuz.

Süreç uzadıkça sahte kahramanlar artıyor. Temmuz ayında açığa alınan bir öğretmenle ilgili on aydır karar verilemiyor. Öğretim yılının sonuna geldik, önümüz ramazan, doğru veya yanlış bir karar verin artık. Vereceğiniz karar, bundan sonra tespit edilenlerle ilgili işlem yapmanıza engel değil ki.

Bir komisyon bile beş aydır kurulamadı. Referandum sonrası temizlik üst makamlara doğru genişleyecek derken, hatırlılar düzmece raporlarla tahliye olmaya başladılar. Kavurmacı tahliyesi, PKK’lı diye açığa alınıp, aynı gün göreve iade edilenlerin açtığı tahribattan daha büyük olmuştur. Bunları toplum unutmaz, BİR KARAR VERİN ARTIK...

 
 
Talat YAVUZ
Eğitim Bir Sen İstanbul
4 Nolu Şube Başkanı